Tuska julkaisi kesän 2019 ensimmäisen kiinnityksen – tarjolla on hyviä ja huonoja uutisia metallifaneille

Dimmu Borgir.
AOP

Festarikesä 2018 on saatu vasta päätökseen, kun Tuska Open Air avaa pelin jo ensi vuoden osalta. Festivaali julkisti juuri ensimmäisen kiinnityksensä – sekä huonoja uutisia kaikille alaikäisille raskaan rockin ystäville.

Otetaanpa käsittelyyn ensiksi se kiinnitys. Ensi kesänä Suvilahdessa juhlitaan taas norjalaisen äärimetallin merkeissä, kun Dimmu Borgir saapuu ilahduttamaan fanejaan Helsinkiin. Tämä black metalin mainstream-nimien kuningas esiintyi edellisen kerran Tuskassa vuonna 2014.

Sitten ne kehnommat uutiset. Tuska tiedottaa, että ”pitkän harkinnan tuloksena Tuska 2019 tulee olemaan vain täysi-ikäisille tarkoitettu festivaali”. Alaikäiset eivät siis näihin juhliin voi enää osallistua. Vähän ristiriitaisia tuntemuksia herättää tämä tieto.

”Tämä on suuri muutos ja se tulee ennen kaikkea mahdollistamaan entistä paremman festivaalikokemuksen Tuska-kävijöille. Päätös oli todella vaikea, ja sitä on pohdittu jo vuosia. Alaikäisten festarikävijöiden määrä on valitettavasti vähentynyt vuosi vuodelta ja tänä kesänä heitä oli enää alle 100″, kertoo Tuska-pomo Eeka Mäkynen.

”Tuolla määrällä ei voida enää perustella ikärajattomuudesta syntyviä kuluja, ja kun vaakakupissa toisella puolella painaa ne mielettömät mahdollisuudet, millä voidaan parantaa täysi-ikäisten festarikävijöiden juhlaa, niin tämä on ’no-brainer’ kuten amerikkalainen sanoisi. Vastapainoksi toivotamme lapset tervetulleeksi sunnuntai-iltapäivän ’PikkuTuskaan’, jolloin jokainen kolmen päivän sekä sunnuntain Tuska-lipun haltija voi tuoda mukanaan 0-10 vuotiaan tulevan hevikansalaisen tutustumaan metallifestaritunnelmaan.”

Tuskan erikoishintaiset kolmen päivän Early Crow -liput ovat myynnissä Tiketin, Ticketmasterin ja Lippu.fi:n verkostoissa hintaan alkaen 129 e. Early Crow -liput ovat myynnissä nyt ilmoitetulla hinnalla vuoden loppuun tai niin kauan kuin tavaraa riittää.