Tutkijat havaitsivat Queen-klassikon erityisen terveysvaikutuksen – Kitaristi Brian May kritisoi tutkimusta

Eläinten ystävänä tunnettu May ei pidä siitä, millä tavalla asiaa tutkittiin.
2.10.2023 17:54

Sveitsiläistutkijat havaitsivat, että rytmikkään musiikin aiheuttamat ääniaallot auttavat soluja vapauttamaan insuliinia. Erinäisten kokeilujen jälkeen kävi ilmi, että tähän tarkoitukseen erityisen toimiva kappale oli Queenin We Will Rock You -klassikko, uutisoi Forbes. Uutinen kantautui myös Queen-kitaristi Brian Mayn korviin, joka jakoi kuvakaappauksen Forbesin uutisesta omalla Instagram-sivullaan. May ei kuitenkaan ollut tutkimukseen järin tyytyväinen.

”Kukapa olisi arvannut? We Will Rock You on hyväksi terveydelle! Siitä olen iloinen. Mutta en ole yhtään iloinen siitä, että tutkijat kiduttivat hiiriä asiaa selvitellessään”, May jyrähtää.

Forbesin mukaan tutkijat asettivat insuliinikapseleita hiiriin selvittääkseen, miten tehokkaasti musiikki vaikuttaa ihon läpi. Havaittiin, että melko heikosti: kaiuttimien tuli olla aivan hiiressä kiinni, jotta sillä olisi ollut kunnolla vaikutusta. Tätä tutkimusmetodia ei suurena eläinten oikeuksien puolustajana tunnettu May hyväksy.

”Nyt tiedetään, että monet hiirillä ja rotilla testatut lääkkeet ja toimenpiteet eivät toimi ihmisillä. Eikä toiselle lajille tuskan ja kärsimyksen aiheuttamista voi eettisesti oikeuttaa hoitokeinojen etsimisellä”, May puuskahtaa.

”Minua kauhistuttaa, että nämä tutkijat pystyvät kiduttamaan näitä onnettomia eläimiä todistaakseen jotain sellaista, mikä olisi pitänyt todistaa vapaaehtoisilla ihmisillä. Siinä tapauksessa olisin hymyillyt. Mutta tämä? On todella helppoa ohittaa olan kohautuksella, miten kuvottavilla tavoilla me kohtelemme eläimiä. Tämän täytyy loppua. Tutkijoiden on korkea aika ottaa teoistaan vastuu. En aio juhlia tätä uutista.”

Lisää luettavaa