”UMK-voitto olisi yhtä suuri kunnia kuin pelata MM-jääkiekkojoukkueessa”, sanoo Mikael Gabriel – kisabiisi julki

19.1.2024 12:15

Näin on saatu Mikael Gabrielinkin UMK-kappale julki. Vox Populi on täsmälleen ottaen Gabrielin ja virolaisen Nublun yhteinen esitys, ja biisi on vauhdiltaan melkoista hyperpoppia. Sanoituksissa viljellään sekä suomea, viroa että latinaa.

Vox Populi kertoo siitä, kuinka polarisoidussa julkisessa keskustelussa on välillä vaikea hahmottaa, mikä on totta ja mikä ei.

”Meillä kaikilla on oikeus omaan mielipiteeseemme, mutta sen sijaan että asettuisimme toisiamme vastaan tai käyttäisimme aikamme somessa väittelyyn, meidän tulisi käyttää omaa ääntämme sellaisiin asioihin, joilla voi oikeasti vaikuttaa ja tehdä maailmasta paremman paikan”, Mikael Gabriel kertoo tiedotteessa.

Mikael Gabriel ja Nublu ovat julkaisseet aiemminkin musiikkia yhdessä. Parhaiten heidät tunnetaan varsin mukavia striimausmääriä keränneestä Universum-hitistään. Nyt sitten pyritään Euroviisuihin kimpassa.

”UMK-voitto olisi sama asia ja yhtä suuri kunnia kuin pelata esimerkiksi MM-jääkiekkojoukkueessa tai edustaa Suomea missä tahansa muussa lajissa kansainvälisesti”, Mikael Gabriel kirjoittaa.

”Suomalaiset ja virolaiset ymmärtävät hyvin siteen maidemme välillä. Virolaisten suhtautuminen osallistumiseeni UMK:ssa on ollut tosi myönteinen ja uskon heidän olevan entistä iloisempia, jos pääsisimme Euroviisuihin saakka”, Nublu puolestaan kertoo.

Vox Populi -kappaletta ovat olleet tekemässä artistien lisäksi Ani, Hjalmar, Heviteemu, Omar Aberkane ja Jukka Immonen. Katso biisin musiikkivideo alempaa:

Lisää luettavaa