Uuden levyn kesällä julkaiseva Roxette lopettaa keikkailun – ”Kiitos 30 vuotta kestäneestä matkasta!”

18.4.2016 12:23

Ruotsin pop-maailman menestyneimpiin yhtyeisiin kuuluva Roxette on ilmoittanut lopettavansa keikkailun ja peruu kaavaillun kesäkiertueensa kokonaan. Kiertueen oli tarkoitus pysähtyä myös Suomessa, Jyväskylän Sataman yössä 18. kesäkuuta.

Syy keikkailun lopettamiseen on laulajatar Marie Fredrikssonin terveys. Lääkärit eivät suosittele Fredrikssonille kuluttavaa kiertue-elämää ja niin yhtye on päättänyt lopettaa keikkailun. Yhtyeen tiedotteesta ei selviä, loppuuko Roxetten tarina kokonaan.

Fredrikssonilla havaittiin aivokasvain vuonna 2002. Pahanlaatuinen kasvain vaati leikkaushoitoa sekä ankaraa sädehoitoa. Fredriksson kuitenkin palasi Roxetten kanssa lavoille vuonna 2009.

– Olen ylpeä ja kiitollinen, että pystyin jatkamaan vakavasta sairaudesta huolimatta ja saimme kiertää vielä maailman ympäri. Valitettavasti kiertueet ovat osaltani ohi, Haluan kiittää mahtavia fanejamme. Tunnen pelkkää iloa ja onnellisuutta, kun muistelen kaikkia niitä konsertteja ja kiertueita, joita olemme 30 vuoden aikana tehneet, Fredriksson kiittelee tiedotteessa.

– Kiitos kaikille faneille, jotka ovat kuunnelleet, rohkaisseet, matkanneet, laulaneet, nauraneet ja itkeneet kanssamme. Olette yhtä iso osa Roxettea kuin me, kiittää puolestaan duon toinen osapuoli Per Gessle.

– Ennen kaikkea haluan kiittää Marieta, pyhän äänen suurta amatsonia, rokkijumalatarta ja minun vaatimattomien laulujeni mahtavaa tulkitsijaa tästä matkasta, Gessle ylistää.

Per Gessle ja Marie Fredriksson perustivat Roxetten 1986. Yhtye on myynyt 75 miljoonaa albumia ja noussut neljästi Yhdysvaltain singlelistan ykköseksi. Roxetten suurimpia hittejä ovat muun muassa Sleeping In My Car, It Must Have Been Love, Listen To Your Heart, Joyride ja The Look.

3. kesäkuuta julkaistaan yhtyeen kymmenes studioalbumi Good Karma. Ensimmäinen single It Just Happens julkaistiin 8. huhtikuuta.

Lisää luettavaa