Uudet Rock & Roll Hall of Fame -nimitykset julki – Muun muassa Foo Fighters, Tina Turner ja Jay-Z pääsivät kunniagalleriaan

Iron Maidenia ei sen sijaan kelpuutettu.
12.5.2021 18:10

Rock & Roll Hall of Fame on julkistanut, ketkä nimetään tänä vuonna mukaan kunniagalleriaan. Uudet nimitykset ovat Tina Turner, Carole King, The Go-Go’s, Jay-Z, Foo Fighters ja Todd Rundgren. Lisäksi Kraftwerk, Charley Patton ja Gil Scott-Heron palkitaan Early Influence Awardilla, LL Cool J, Billy Preston ja Randy Rhoads saavat Musical Excellence Awardin ja Ahmet Ertegun Awardin saa Clarence Avant.

Tämä tarkoittaa siis sitä, että esimerkiksi ensimmäistä kertaa ehdolla ollut hevijätti Iron Maiden pysyy yhä Rock & Roll Hall of Famen ulkopuolella. Maiden oli myös yksi viidestä, jotka saivat äänen faniäänestyksen perusteella. Fanien äänen saivat lisäksi eniten ääniä kerännyt Tina Turner, The Go-Go’s, Foo Fighters sekä Fela Kuti, jota ei Maidenin tavoin nyt nimetty mukaan kunniagalleriaan.

Muita tänä vuonna ehdolla olleita mutta rannalle jääneitä olivat muun muassa Rage Against The Machine, Kate Bush, Devo, New York Dolls ja Dionne Warwick.

Lisää luettavaa