Van Halen -laulaja sai tarpeekseen yhtyeen hiljaiselosta – ”Olen maksanut tauosta hintaa”

Van Halenin keulilta tuttu laulaja David Lee Roth kertoo tuoreessa haastattelussaan yhtyeen tauon käyneen hänen työkykynsä päälle. Mies onkin palaamassa keikkalavoille Las Vegasin House Of Bluesissa ensi vuoden alussa järjestettävän konserttisarjan merkeissä.

Van Halen on pitänyt matalaa profiilia julkisuudessa vuodesta 2015 saakka. Huhuja bändin ja sen soittajien tilasta on kuitenkin tässä välissä risteillyt vähintäänkin riittämiin. Viimeksi alkuvuodesta kohistiin, kun alkuperäisbasisti Michael Anthony kertoi orkesterin edustajien olleen häneen yhteydessä mahdollisen reunion-kiertueen tiimoilta. Suunnitelmat eivät kuitenkaan lopulta syystä tai toisesta koskaan konkretisoituneet.

”On kulunut neljä kesää ja se on laulajalle halvaannuttavaa”, Roth kommentoi tilannetta Van Halen News Deskille. ”Olen riippuvainen koko kehostani kuten nyrkkeilijä tai steppaaja. Ehkäpä kitaran tai pianon soittaminen käsillä on vuosien kuluessa armollisempaa. Jos tulet katsomaan minua nyt, olen 23-vuotias kuusvitonen, mutta jos katsot röntgenkuviani, olen kasikymppinen kuusvitonen!”

”Suoraan sanottuna olen maksanut tauosta hintaa”, mies jatkaa. ”Ei siitä sen enempää. Toivon kavereille kaikkea hyvää, mutta en tiedä mitä Van Halenin kanssa on meneillään.”

”On aika laittaa ne lahjat ja taidot, joita minulla on, hyötykäyttöön”, mies sanoo viitaten aktivoitumiseensa. ”Laitan vuokrani siitä pantiksi. Siitä tulee hauskaa.”