Varhaisilla King Crimson -albumeilla soittanut jazzpianisti Keith Tippett, 72, on kuollut

Keith Tippett vuonna 2015.
All Over Press

Tippett soitti progerockyhtyeen levyillä In the Wake of Poseidon, Lizard ja Islands.

Brittiläinen jazzpianisti ja säveltäjä Keith Tippett menehtyi sydänkohtaukseen sunnuntaina 14. kesäkuuta. Suru-uutinen vahvistettiin pianistin virallisen Facebook-sivun kautta. Hän oli kuollessaan 72-vuotias.

Tippett aloitti musiikkiuransa Lontoossa 1960-luvun lopulla jazzklubeilla soittelemalla. Pian hän perusti Keith Tippett Groupin ja sai residenssin maineikkaalla 100 Clubilla, mikä johti puolestaan levytyssopimukseen Vertigon kanssa. Keith Tippett Groupin esikoislevy You Are Here… I Am There julkaistiin tammikuussa 1970.

Tippett oli myös mukana progeyhtye King Crimsonin albumeilla In the Wake of Poseidon (1970), Lizard (1970) sekä Islands (1971) ja esiintyi yhtyeen kanssa muun muassa Top Of The Pops -ohjelmassa. Häntä myös kysyttiin mukaan bändin viralliseksi jäseneksi, mutta Tippett kieltäytyi tarjouksesta.

Tippett soitti myöhemmin urallaan monissa eri kokoonpanoissa kuten Centipede (50-henkinen orkesteri, jossa soittivat muun muassa Tippettin vaimo Julie Driscoll sekä King Crimsonin ja Soft Machinen muusikoita) sekä Mujician. Lisäksi hän teki yhteistyötä lukuisten eri artistien kanssa kuten muun muassa Stan Traceyn, Robert Wyattin, Elton Deanin ja Louis Moholon. Hän esiintyi myös paljon yhdessä Julie-vaimonsa kanssa.

We are very sad to learn that Keith Tippett passed away today. Details have not been released. Keith, a gentle loving,…

Julkaissut Keith Tippett – Official Sunnuntaina 14. kesäkuuta 2020