Varma tapa saada bändi natisemaan liitoksissaan: lähetä muutaman kaljan jälkeen kirosanoilla ryyditettyjä sähköposteja

Hollannin Rotterdamissa perustettu Hail of Bullets on todella väkevä death metal -bändi, mutta orkesterin nykymeininki on pieni kysymysmerkki. Yhtyeen kokoonpano meni nimittäin hiljattain uusiksi, kun Pestilencessäkin 1980-luvun lopussa vaikuttanut laulaja Martin Van Drunen erosi yhtyeestä viime vuoden marraskuussa. Tämä oli harmi, sillä miehen työskentely bändissä oli varsin vakuuttavaa.

Nyt Van Drunen valottaa Goetiamedia.com:n haastattelussa eroamiseensa johtaneita tapahtumia. Haastattelun käänsi englanniksi Blabbermouth.

”Siinä oli jännitteitä muutamista asioista, joista en pitänyt. Ja, no, muu yhtye ei näyttänyt välittävän mielipiteistäni, joten yhtenä päivänä parin kaljan jälkeen lähetin vähemmän kohteliasta sähköpostia aika häijyillä sanavalinnoilla. Olin vain niin kyllästynyt koko tilanteeseen”, Van Drunen kertoo.

”He eivät oikein pitäneet siitä viestistä, ja Asphyx-bändikaverini Paul Baayens otti minuun yhteyttä ja sanoi, että tilanne on muuttunut vakavaksi. ’Aiotko tehdä jotain asian hyväksi, jotta bändi voi jatkaa’, Paul kysyi. ’Ei, en aio. En peräänny tässä. Jos tämä menee näin, niin menköön’, vastasin. Sitten he ilmoittivat jatkavansa ilman minua, mihin minä ajattelin, että ok, olkoon niin.”

”Tavallisesti tuollainen on täysin vastoin luontoani, mutta minusta tuntui, että minua kohdeltiin todella epäkunnioittavasti. Bändille päätökseni taisi kuitenkin tulla yllätyksenä.”

Entä tästä eteenpäin? Van Drunen on kiireinen Asphyxin kanssa, ja Hail of Bullets pestasi uudeksi laulajakseen Bolt Throwerin David Ingramin. Niin että huonomminkin olisi voinut käydä.