Viikon kovin maailmanennätys onkin sitten tässä – australialaismies soitti kitaraa vaatimattomat 125 tuntia putkeen

Facebook

Australian Wollongongissa vaikuttava muusikko ja soitonopettaja Scott Burford päätti sitten laittaa entiset kitaransoittoennätykset kertaheitolla uusiksi. Mies aloitti soittomaratoninsa viime sunnuntaina ja sai urakkansa päätökseen tänään.

Urakka oli rankka niin fyysisesti kuin henkisestikin. ABC raportoi Burfordin muun muassa turvautuneen pikaliimaan pitääkseen halkeilevat sormensa kasassa. Lähi- ja sairaanhoitajat päivystivät soittopaikkana toimineessa musiikkiliikkeessä ja pitivät miehen vointia silmällä.

Koska tempauksen tavoitteena oli pääsy Guinnessin ennätystenkirjaan, tuli sen aikana noudattaa erinäisiä tarkkoja sääntöjä. Burford sai muun muassa pitää maksimillaan 30:n sekunnin tauon jokaisen kappaleen välissä ja tunnin yhtäjaksoisen soittamisen päätteeksi sai pitää viiden minuutin lepotauon. Miehen uurastus täytyi lisäksi videoida, ja soitettavien kappaleiden tuli olla aiemmin julkaistua materiaalia, eikä mitään näistä saanut soittaa kahdesti neljän tunnin sisällä. Burford olikin varustautunut urakkaansa 500:n kappaleen biisiarsenaalilla.

Entinen virallinen soittoennätys oli 114 tuntia ja kuusi minuuttia. Viime vuonna kanadalaiskitaristi soitti yhtäjaksoisesti 124 ja puoli tuntia, mutta tuota yritystä ei koskaan vahvistettu varsinaiseksi uudeksi ennätykseksi.