Ville Valolta kysyttiin Himin paluun mahdollisuudesta – ”En tajunnut, kuinka paljon bändi merkitsi joillekin ihmisille”

7.5.2024 20:40

Metal Hammer on haastatellut Neon Noir -kiertuettaan päättelevää Ville Valoa. Laulajan taival, ainakin nykyisellä VV-nimellä, päättyy näillä näkymin 10. toukokuuta Lontoon Royal Albert Hallin lavalle.

Valolta kysytään, mitä suunnitelmia hänellä on seuraavaksi.

”Olisi epäreilua olla keskittymättä täysillä tähän kiertueeseen”, Valo sanoo. ”Haluan olla kuin kilpahevonen laput silmillä. Tulen ehdottomasti työskentelemään musiikin parissa, mutta miten, miksi, missä ja milloin, ei mitään tietoa.”

Valo sanoo kuitenkin kirjoittaneensa uusia kappaleita.

”Olen yrittänyt keksiä uusia ideoita, mutta ne eivät ole ihan vielä maalissa”, Valo toteaa. ”Ahaa-elämys puuttuu.”

Mikäli Him kokoaisi nyt rivinsä uudelleen, pidettäisiinkö bändiä ns. legacy-aktina? Kysymys saa Valon fiilistelemään kohtaamiensa Him-fanien tarinoita.

”Luulen, että minua pidetään jo sellaisena, jos ihan totta puhutaan”, Valo sanoo. ”Olen tällä kiertueella nähnyt, kuinka Him on vaikuttanut ihmisiin, ja kuinka isosta jutusta oli kyse. Se on herttaista, koska olen itsekin fani, ja monet artistit merkitsevät minulle ihan yhtä paljon. Ihmisten, joille Him on toiminut soundtrackina, tapaaminen on ällistyttävää. Ja olen itse asiassa surullinen. Soitin Migelle, Himin basistille, ja sanoin: ’Harmittaa että et ole täällä. Olisi todella kiva jos kuulisit näitä tarinoita joita minulle kerrotaan.’ Nämä muutamat vuodet Himin hajoamisen jälkeen ovat tehneet meitä semi-mytologisia hahmoja.”

Valolta kysytäänkin seuraavaksi, onko kokemus muuttanut hänen kantaansa Himin paluun suhteen.

”En tajunnut, kuinka paljon Him merkitsi joillekin ihmisille”, laulaja vastaa. ”Se oli mukavaa kuulla. On vähän surrealistista soittaa biisejä joita tein jotain 30 vuotta sitten ja ihmiset itkevät katsomossa – onnenkyyneleitä, toivottavasti.”

Lisää luettavaa