Voisiko Judas Priest vielä soittaa KK Downingin kanssa? Ian Hilliltä kylmä vastaus

7.3.2024 09:20

Judas Priestin ja yhtyeestä vuonna 2011 eronneen KK Downingin keskinäiset riidat ovat olleet metallimedioiden vakiopuheenaihe jo vuosien ajan. Kuviohan menee sikäli merkillisesti, että jo Priestin debyyttilevyllä vuonna 1974 soittanut Downing lähti bändistä oma-alotteisesti, mutta myöhemmin kitaristi on harmitellut sitä, ettei häntä ole pyydetty yhtyeeseen takaisin. Nykyään Downing tekee musiikkia KK’s Priestin kera ja Judas Priest jatkaa toimintaansa Richie Faulknerin kanssa.

Aina välillä kuitenkin nostetaan esille kysymys, voisivatko Priest ja Downing löytää vielä yhteisen sävelen ja tehdä musiikkia yhdessä. Viimeksi tällainen ajatus esitettiin Allmusic-sivuston haastattelussa alkuperäisjäsen Ian Hillille. Eipä näytä siltä, että moista reunionia koskaan tapahtuisi.

”Luulen, että hän on etääntynyt jo liian kauas”, Hill sanoo ja jatkaa:

”Annoin hänelle pariin otteeseen mahdollisuuden ihan vain moikata, mutta hän ei ollut huomaavinaan. Nyt hän ei saa enää uutta mahdollisuutta. On harmi, miten tämä kaikki on mennyt. Mutta asiat ovat niin kuin ovat.”

Vuoden 2022 Rock and Roll Hall of Fame -esitys saattoi siis jäädä Priestin ja Downingin viimeiseksi yhteiseksi esiintymiseksi. Nykymallisen Judas Priestin voi nähdä keikalla 5. kesäkuuta Tampereen Nokia-areenalla.

Lisää luettavaa