Volbeat ja Tanskan media ilmisodassa – molemmat osapuolet boikotoivat nyt toisiaan

2.8.2019 09:04

Artistien ja median väliset suhteet ovat koetuksella näemmä myös Tanskassa. Blabbermouth uutisoi useiden tanskalaismedioiden allekirjoittamasta julkisesta kirjeestä, jossa ilmoitetaan, etteivät mediat aio noteerata Volbeatin tänään julkaistavaa Rewind, Replay, Rebound -albumia. Syyksi boikotille ilmoitetaan tapa, jolla Volbeat on kohdellut Ekstra Bladet -lehteä ja Devilution-verkkosivustoa.

Jupakan juuret juontuvat vuoteen 2017, jolloin Volbeat ei päästänyt edellä mainittujen medioiden edustajia keikalleen Kööpenhaminan Telia Parkeniin. Ratkaisulle ei annettu perusteita, mutta molemmat mediat olivat aiemmin kirjoittaneet yhtyeestä kriittiseen sävyyn. Sama käytäntö toistui Volbeatin keikalla tämän vuoden kesäkuussa. Kaikki muut kiinnostuneet mediat toivotettiin kyllä tervetulleiksi.

Nyt Tanskan johtavat mediat sitten ryhtyivät vastahyökkäykseen. Yhdeksän lehteä ja verkkosivustoa – mukana muun muassa kookkaat Politiken ja Jyllands-Posten – ovat mukana vastaboikotissa, jossa Volbeatin uusi tuotanto jätetään huomiotta niin kauan kuin yhtyeen oma mediaboikotti on voimassa.

Mielenkiintoista nähdä, miten tilanne kehittyy ja kumpi osapuoli antaa periksi! Väkisinkin tulee mieleen muutaman vuoden takainen jupakka Suomessa, jossa olivat osallisina Cheek ja Soundin toverilehti Rumba. Silloinkaan ei toimittajan tuomia ”negatiivisia fiiliksiä” haluttu prameaa tiedotustilaisuutta pilaamaan.

Lisää luettavaa