”Walter Becker oli ystäväni, kirjoittajaparini ja yhtyetoverini” – Donald Fagen muistelee juuri menehtynyttä musiikillista kumppaniaan

Walter Becker menehtyi aiemmin tänään 67-vuotiaana.

Kuva: BBC

Steely Danin toinen perustajajäsen Donald Fagen on julkaissut lausunnon Walter Beckerin kuolemaan liittyen. Becker menehtyi aiemmin tänään toistaiseksi tuntemattomasta syystä 67-vuotiaana.

”Walter Becker oli ystäväni, kirjoittajaparini ja yhtyetoverini aina siitä asti, kun tapasimme Bard Collegessa vuonna 1967”, Fagen aloittaa muistelonsa. ”Aloimme kirjoittaa hulluja kappaleita pystypianolla pienessä huoneessa Ward Manorilla, maatuneessa vanhassa kartanossa Hudson-joen varrella, jota koulu käytti asuntolanaan. Pidimme useista samoista asioista: jazzista (20-luvulta 60-luvun puoleenväliin), W.C. Fieldsistä, Marxin veljeksistä, science fictionista, Nabokovista, Kurt Vonnegutista, Thomas Bergeristä ja Robert Altmanin elokuvista, vain muutamia asioita mainitakseni. Pidimme myös soulista ja Chicago-bluesista.”

”Walterilla oli hyvin rankka lapsuus, jonka yksityiskohdat jätän tähdentämättä. Onnekseen hän oli fiksu kuin mikä, loistava kitaristi sekä hieno laulunkirjoittaja. Hän oli kyyninen ihmisluontoa kohtaan, omansa mukaan lukien, ja hysteerisen hauska. Kuten monet rikkinäisestä kodista tulevat lapset, hänellä oli taito taiteelliseen mimiikkaan, ihmisten pinnan alaisen psykologian tulkintaan ja muuttamaan näkemänsä kuplivaksi ja nasevaksi taiteeksi. Hänellä oli tapana kirjoittaa kirjeitä (joita ei ollut tarkoitettu lähetettäviksi) vaimoni Libbyn äänellä, joka sai meidät kaikki kolme katkeamaan naurusta.”

”Hänen pahat tapansa saivat hänestä yliotteen 70-luvun lopussa ja menetimme yhteytemme joksikin aikaa. 80-luvulla, kun olimme Libbyn kanssa puuhaamassa NY Rock and Soul Review’iä, läysimme toisemme jälleen, herätimme Steely Dan -konseptin henkiin ja kehitimme uuden mahtavan bändin.”

”Aion pitää yhdessä tekemämme musiikin elossa niin kauan kuin suinkin pystyn Steely Danin kanssa.”