Weather Report -rumpali Alphonse Mouzon, 68, on kuollut – soitti urallaan myös Miles Davisin, Herbie Hancockin ja Stevie Wonderin taustalla

RIP Alphonse Lee Mouzon 21.11.1948 – 25.12.2016
29.12.2016 17:26

Jazzrumpali Alphonse Mouzon menehtyi sunnuntaina 25. joulukuuta kotonaan Los Angelesissa. Rumpalin kuolemasta uutisoi New York Times.

Alphonse Mouzon poika Jean-Pierre Mouzon vahvisti isänsä kuolleen sydänhalvaukseen. Mouzolla oli syksyllä diagnosoitu harvinainen neuroendokriininen syöpä. Mouzo oli kuollessaan 68-vuotias.

Marraskuussa 1948 Etelä-Carolinessa syntynyt Mouzon opetteli lapsuudessaan rumpujen lisäksi trumpetin ja huilun soittoa. 12-vuotiaasta saakka ammattirumpalina soittanut Mouzon toimi uransa aikana sessiomuusikkona muun muassa Broadway-näytelmissä ja lukuisten muusikkojen taustalla. Mouzon nähtiin muun muassa Miles Davisin, Herbie Hancockin, Stevie Wonderin, Carlos Santanan, Al Di Meolan sekä Eric Claptonin yhtyeissä. Led Zeppelin -rumpali John Bonhamin suurena esikuvana ja vaikuttajana toiminut Mouzon oli myös yksi jazz-yhtye Weather Reportin alkuperäiskokoonpanon jäsenistä.

Lisää luettavaa