We’re not worthy! – Alice Cooper muistelee 25 vuotta vanhaa, ikonista Wayne’s World -kohtausta

Helmikuun neljäntenätoista tulee kuluneeksi tasan 25 vuotta Mike Myersin ja Dana Carveyn tähdittämän hittikomedia Wayne’s Worldin ensi-illasta. Saturday Night Live -sketsistä alkunsa saaneessa elokuvassa seurataan Wayne Campbellin (Myers) ja Garth Algarin (Carvey) toilailuja kaapeli-tv:n ja musiikin maailmassa.

20 miljoonan dollarin budjetilla tehty elokuva keräsi maailmanlaajuisesti yli 121 miljoonan dollarin tuotot ja siitä tuli yksi 90-luvun muistettavimmista komedioista. Elokuvan dialogi on täynnä mieleenpainuvia one-linereita ja moni sen kohtauksista on muodostunut ikonisiksi. Yksi tällainen kohtaus sisältää kauhurokkari Alice Cooperin cameo-roolissa. Wayne ja Garth saavat takahuonepassit Cooperin konserttiin ja tapaavat rokkarin bändeineen keikan jälkeen.

Cooper muistelee Billboard-lehdessä lopullisen kohtauksen syntyneen nopeasti hetken mielijohteesta. Alunperin rokkarin oli tarkoitus ainoastaan esittää elokuvassakin kuultu Feed My Frankenstein -kappale, eikä hän tiennyt kuvauksiin mennessään saavansa jopa vuorosanoja.

– Tulin paikalle ja Mike kysyi: ”Sinähän olet näyttelijä, haluatko heittää läppää kanssamme?”. Suostuin ja minulle annettiin tyyliin viisi sivua dialogia. Kysyin, koska tämä kuvataan ja vastaus oli, että noin 20 minuutin kuluttua! Joten suuri osa siitä oli spontaania improvisointia. Kohtaus kuvattiin kahdella otolla, Cooper muistelee.

– Dana ja Mike yrittivät saada minut repeämään naurusta, mutta he eivät tienneet, että hermoni ovat rautaa. Taisin hieman yllättää heidät, kun vedimme vuorosanoja läpi. Mutta se palvontakohtaus jatkui oikeasti tyyliin 5–6 minuuttia ja muuttuu melko riettaaksi. Kuka ikinä pitääkään hallussaan niitä ylijääneitä ottoja, hänellä on käsissään todellinen aarre!

Cooper sanoo tapaavansa edelleen faneja, jotka heittäytyvät hänen jalkoihinsa ja palvovat häntä Waynen ja Garthin tapaan. Waynen tyttöystävää elokuvassa näyttelevä Tia Carrere sanoo joidenkin tekevän niin jopa hänelle, vaikkei hän ole kohtauksessa mukana ollenkaan.

– Lentokentillä sitä tapahtuu usein. Yritän joka kerta olla, kuin kukaan ei olisi koskaan aiemmin tehnyt minulle niin. Kun se tapahtuu tyyliin neljättä kertaa päivän aikana, ojennan yleensä kättäni eteenpäin kuten teen elokuvassa ja fanit rakastavat sitä, Cooper sanoo.

– Mutta jos fanini haluavat heittäytyä polvilleen ja tehdä niin, en välitä. Onhan se hieman noloa heille tehdä niin julkisella paikalla, joten jos he haluavat niin tehdä, nostan hattua. Mike Myers nauroikin minulle kerran, että he olisivat voineet tehdä jotain paljon pahempaakin minulle!