Yhdysvaltain oikeusministeriö haastoi Live Nationin oikeuteen monopoliaseman väärinkäytöstä

23.5.2024 21:43

Yhdysvaltain oikeusministeriö ja 30 osavaltiota on haastanut konserttijärjestäjäjätti Live Nationin oikeuteen hallitsevan markkina-aseman väärinkäytöstä, uutisoi Billboard. Live Nation omistaa konserttilippuja myyvän Ticketmasterin ja hallitsee Yhdysvalloissa suurten konserttipaikkojen lipunmyyntiä.

Haasteen mukaan Live Nationin lipunmyyntiä koskevat yksinoikeussopimukset ja kilpailun tukahduttaminen on johtanut ylihinnoitteluun ja kilpailun vääritymiseen.

”On tullut aika hajottaa Live Nation ja Ticketmaster”, yleinen syyttäjä Merrick Garland toteaa lausunnossa.

Haaste jätettiin New Yorkissa tänään (23. toukokuuta).

Omassa vastineessaan Live Nation ilmoittaa aikovansa puolustautua syytteitä vastaan. Yhtiön mukaan haasteessa ”ei oteta huomioon mitään, mikä on tosiasiassa vastuussa korkeammista konserttilippujen hinnoista, aina kasvaneista tuotantokuluista artistien suosioon ja 24/7 tapahtuvaan lippujen trokaamiseen, mikä puolestaan näyttää toteen suuren yleisön valmiuden maksaa paljon alkuperäisiä korkeampia hintoja.”

Lausunnossa todetaan lisäksi, että ”Live Nationia ja Ticketmasteria syytetään korkeista palveluhinnoista, mutta sitä, että Ticketmaster pitää itsellään vain vaatimattoman osan noista maksuista, ei oteta lainkaan huomioon.”

Väitettä monopoliaseman väärinkäytöstä yhtiö pitää ”absurdina”.

Live Nation ja Ticketmaster yhdistyivät vuonna 2010.

Lisää luettavaa