Yle: Kulttuuri- ja tapahtuma-alalle tulossa yli 225 miljoonan euron tukipaketti, päätti hallitus

Jukka Pääkkönen

Tapahtuma-alalle on tulossa 85 miljoonan tapahtumatakuu.

Hallitus on parhaillaan käynnissä olevassa puoliväliriihessä päässyt sopuun kulttuuri- ja tapahtuma-alan sekä liikunnan ylimääräisestä lisätalousarviosta ja näille aloille on tulossa isoja taloudellisia helpotuksia, uutisoi Yle.

Pääministeri Sanna Marin ja tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko kertoivat hallituksen sopineen kulttuuri- ja tapahtuma-alan tukipaketista, joka on kokonaisuudessaan yli 225 miljoonan euron suuruinen. Kulttuurin ja taiteen osuus paketista on 128 miljoonaa, liikunnan osuus 18,5 miljoonaa ja tapahtuma-alan tapahtumatakuun osuus 85 miljoonaa euroa.

Tapahtumatakuu on tuki, jota tapahtumien järjestäjä voi hakea, mikäli tapahtuma joudutaan perumaan tai järjestämään suunniteltua pienempänä koronarajoitusten ja tautitilanteen vuoksi. Tuesta yli puolet on tarkoitus jakaa alan ammattilaisille apurahoina sekä toiminimille ja yksinyrittäjille avustuksina. Takuu koskisi kesäkuun alusta joulukuun loppuun peruttuja tilaisuuksia.

”Alan tappiot ovat mittavia, eikä tällä paketilla niitä kokonaan kateta tai korvata. Tavoitteena kuitenkin on kannatella alaa epidemian aiheuttaman poikkeustilanteen yli”, kommentoi Saarikko.

Erillinen kulttuuri-, tapahtuma-alan ja liikunnan lisätalousarvio annetaan virallisesti torstaina 29. huhtikuuta.

Lue lisää puoliväliriihestä Ylen sivuilta.

Hallitus kertoi tänään aamupäivällä pidetyssä tiedotustilaisuudessa suunnitelmistaan koronarajoitusten purkamiseksi. Saarikon mukaan nykyisen tiedon valossa on mahdollista, että isoja tapahtumia kuten musiikkifestivaaleja pystyttäisiin loppukesästä järjestämään. Lue aiheesta lisää täällä.