Yli 30 vuoden yhteiselo päättyi erottamiseen – Fleetwood Mac kommentoi kohua herättänyttä miehistönvaihdosta

26.4.2018 08:56

Fleetwood Mac lähtee pian tien päälle, mutta yksi tuttu kasvo on joukosta poissa. Pitkän linjan orkesteri tiedotti hiljattain mittavasta 52 keikan Yhdysvaltain-kiertueesta, mutta tällä kertaa yhtye on liikkeellä uusitulla miehistöllä: bändissä vuosina 1974–87 ja jälleen vuodesta 1996 alkaen kitaraa soittanut Lindsey Buckingham ei ole enää mukana kokoonpanossa. Mistäs nyt kiikastaa?

Rolling Stone kysyi muun muassa tätä asiaa uudessa haastattelussa, ja siinä Stevie Nicks ja Mick Fleetwood sanovat hivenen kierrellen, että Buckingham jouduttiin lopulta erottamaan.

”Meidän oli määrä alkaa treenata kesäkuussa, mutta hän halusi venyttää sitä aina marraskuuhun asti. Se on pitkä aika. Tein itse juuri soolona 70 keikkaa, ja heti kun saan yhden asian päätökseen, sukellan seuraavaan. Miksi meidän pitäisi pysähtyä? En halua keskeyttää esiintymistä. Ei meillä ole muutakaan tekemistä. Tätä me teemme”, Nicks sanoi.

”On rumasti sanottu, että joku ’on saanut potkut’. Ajauduimme kuitenkin umpikujaan”, Mick Fleetwood puolestaan kertoo. ”Olimme yhtyeenä hankalassa tilanteessa. Sen vuoksi teimme päätöksen, ettemme voineet jatkaa hänen kanssaan. Enemmistön päätöksellä teimme sen, mitä oli tehtävä, jotta pystyimme jatkamaan eteenpäin.”

Buckinghamin tilalla yhtyeen riveissä nähdään Tom Petty and the Heartbreakersista tuttu Mike Campbell sekä Crowded House -muusikko Neil Finn. Fleetwood Mac aikoo CBS:n mukaan äänittää myös uutta musiikkia nykyisellä miehistöllään.

Lisää luettavaa