Helsingissä esiintyy huhtikuussa ehkä odottamattomin trio: kaksi suomalaismuusikkoa ja Led Zeppelinin basisti

27.1.2017 15:15

Sarjassamme keikkatietoja, jotka tulevat ihan puskista: Led Zeppelinin basisti John Paul Jones konsertoi Helsingin Savoy-teatterissa 5. huhtikuuta suomalaisten Anssi Karttusen ja Magnus Lindbergin kanssa. Jones kertoo asiasta Facebook-sivullaan, lue miehen viesti alempaa.

Savoy-konsertti on kolmikon muodostaman Tres Coyotes -yhtyeen ensimmäinen julkinen esiintyminen. Tres Coyotesin verkkosivujen perusteella on vielä vaikea hahmottaa, millaista musiikkia kokoonpano esittää, mutta ilmeisesti tarjolla on improvisaatiovetoista ja genrerajoista piittaamatonta musisointia.

Anssi Karttunen on palkittu sellisti, joka on esiintynyt urallaan muun muassa Philadelphian orkesterin, Bostonin sinfoniaorkesterin, Los Angelesin filharmonikoiden, Concertgebouw-orkesterin ja BBC:n sinfoniaorkesterin kanssa. Magnus Lindberg on puolestaan pianisti ja säveltäjä, joka palkittiin vuonna 2010 Suomi-palkinnolla ja 2012 Pro Finlandia -palkinnolla. Viime vuonna Lindbergille myönnettiin valtion viisivuotinen musiikin taiteilijaprofessoriapuraha.

Lisää luettavaa