”Kaivakaa itse!” – Jouni Hynynen salaperäisenä KT:n tulevasta albumista

23.6.2016 11:43

Kotiteollisuus julkaisee Vieraan vallan aurinko -studioalbuminsa 14. lokakuuta. Singlelohkaisu saapuu uteliaiden ulottuville jo syyskuussa.

– Tämä on helppo 15. levymme. Ensimmäinen neljän päivän treenisessio elokuussa 2015 poiki krapulan lisäksi jo kymmenisen biisiaihiota. Sen jälkeen vetäydyimme kitaristi Miitri Aaltosen kanssa työhuoneisiimme kehittelemään biisejä eteenpäin ja työstämään myös lisää materiaalia. Samaan aikaan teimme keikkoja koko syksyn ajan, joten kiirettä piti. Ensimmäiset äänityssessiot tapahtuivat joulukuun alussa ja pienen mietintätauon jälkeen, maaliskuussa 2016, vetäydyimme basisti Janne Hongiston Tikkalan-kartanoon äänittelemään lisää kappaleita. Miksaukset ja masterointi tapahtuivat tuttuun tapaan Helsingissä ja valmista oli toukokuun lopussa.

– Tekstit syntyivät parissa viikossa paineen alla. Olin tammikuussa Panamassa ja New Yorkissa, ja tarkoitus oli kirjoittaa levyn tekstit matkan aikana. Vitut mie mitään kirjoittanut, sanaakaan en saanut ylös, enkä edes jaksanut yrittää. Lopulta kävi niin, että aloitin Tikkalan sessioiden aamut kirjoittamalla biisin tai kahden sanat ja illalla lauloin ne talteen. Samaan aikaan kirjoitin myös syksyllä ilmestyvää Kadonnutta tavaraa etsimässä -romaaniani, joten kone sauhusi. Itse asiassa se sauhusi siihen malliin, että kovalevy tilttasi ja jouduin rahan puutteen takia siirtymään vanhan liiton ”mies ja sulkakynä” -metodiin. Mutta selkeä tarina levyltä löytyy ja tajusin sen tehdessäni levyn biisijärjestystä. Siitä saisi helvetin hyvän lyhytelokuvan. En kuitenkaan kerro tarinasta sen enempää – sieltä se löytyy, joten kaivakaa itse.

Kotiteollisuuden Maalla, merellä ja Norjassa -kesäkiertue käynnistyy Lemin Jakosalmen lavalta 2.7.

Niin ja pakkohan tähän on ottaa vähän ”juhannustunnelmia”:

Lisää luettavaa