Lukitkaa tyttärenne, äitinne ja mummonne – Koti-Viikate-Teollisuus palaa rikospaikoille

17.6.2016 10:48

Loppuvuosi 2012 muistetaan suomalaisissa rockpiireissä ennen muuta maita ja mantuja järisyttäneestä joulukiertueesta. Tuolloinhan tapahtui niin hurjia, että Kotiteollisuus ja Viikate (toisin sanoen Koti-Viikate-Teollisuus) yhdistivät voimansa niin Adventti-singlelevytyksen kuin muutaman konsertin mittaisen Joulupipari-kiertueenkin tiimoilta. (Lue aiheesta enemmän täällä).

Neljän vuoden tauon jälkeen naurunpyrskähdykset sekä häpeän tunteet ovat viimeinkin vaienneet, ja on tullut uuden yrityksen aika.

– Odotahan… Nyt on vaikea tarjota mitään hauskaa tarinaa ensimmäisen Joulupipari-kiertueen varrelta, kun en muista siitä mitään, aloittaa Kotiteollisuuden Jouni Hynynen.

– Tai no, muistanhan minä. Mukana kiersivät myös stand up -taiteilijat Zaani ja Niko Kivelä, ja keikkabussin meininki oli sen mukaista. Stand up -herrojen show ei oikeasti lopu koskaan ja mehän nauroimme itsemme kipeiksi tien päällä.

Löytyykö Viikate-leiristä mitään muistoja?

– Toki. Kauluspaidan rinnukselle jääneen sinappitahran lisäksi Joulupipari porautui muutenkin mieleen, vaikka glögiä nautittiinkin pikari jos toinenkin. Yleisöt ja taiteilijat viihtyivät loistavasti, ja hevosen pää löytyi aamulla sängystä, kitaristi Arvo Viikate kertoo ja jatkaa:

– Odotukset kakkososan suhteen ovat siis todella kovat, varsinkin kun Kivelä ja Zaani hyppäävät taas pulkkaan. Olemme myös päättäneet, ettei kiertuebussiin ole joulukuussa mitään asiaa, mikäli taiteilija ei ole bikinikunnossa!

Entä saako Koti-Viikate-Teollisuuden yhteissingle Adventti jatkoa?

– Mitä luultavimmin, mutta paketti voi toki olla myös pehmeä, aprikoi Arvo.

– Kaarle Viikate kertoi olevansa vahvoilla erään jouluisen tekstiaihion kanssa ja lupasinkin jo, että Kotiteollisuuden haarakonttori työstää teokseen säveliä, paljastaa Jouni.

Joulupipari 2 pistää edeltäjäänsä paremmaksi, sillä luvassa on peräti kuusi peräkkäistä esiintymistä. Tarjolla on siis oikea kuusikulmainen jouluhimmeli ja ehkä jopa yllätysmantelikin.

– Myös Kotiteollisuus-rumpali Jari Sinkkonen on ansioitunut oikean stand upin parissa viime aikoina, eli kaikki kortit eivät välttämättä ole vielä pöydässä, sanoo Arvo.

Joulupipari 2 etenee seuraavasti:

30.11. Lahti, Finlandiaklubi
01.12. Jyväskylä, Lutakko
02.12. Tampere, Pakkahuone
03.12. Seinäjoki, Rytmikorjaamo
04.12. Turku, Logomo
05.12. Helsinki, The Circus

Lisää luettavaa