Rob Trujillo kertoo tulevan Metallica-albumin kuulostavan ”murskaavalta” ja vihjailee riffejä riittävän tulevillekin julkaisuille

28.8.2016 19:03

City Pagesille kuulumisistaan kertonut Metallica-basisti Robert Trujillo kuvailee 18.11. julkaistavaksi aiottua Hardwired… to Self-Destruct -albumia ”murskaavaksi” ja yhtyeen ammentavan menneisyydestä myös uutukaisellaan, vaikka Rick Rubin ei olekaan enää tuotantovastuussa.

– Hardwired on täydellinen maistiainen tulevasta. Mielestäni albumi kuulostaa murskaavalta. Soundillisesti sillä on paljon tulivoimaa. Olen innoissani paitsi biiseistä, myös levyn äänenlaadusta. Greg Fidelman teki erittäin hyvää työtä tuotannon parissa.

– Se on hauskaa, mutta haastavaa musiikkia. Siellä on monimutkaisiakin juttuja, mutta myös paljon vahvoja melodioita. Olemme mielestäni kypsyneet yhtyeenä oikealla tavalla. Meillä on ollut paljon luovia haasteita vuosien varrella, mutta ikääntyessämme olemme antaneet vain palaa, tiedäthän?

Puheen kääntyessä Death Magneticiin ja siihen, kuinka Hardwired-single jatkaa yhtyeen thrash-juurien viitoittamalla tiellä, Trujillo näkee paljon yhtäläisyyksiä menneeseen, mutta odottaa innolla myös tulevaa.

– Rick Rubin toi tullessaan ajatuksen yhdistää Lars ja James takaisin thrash-juuriinsa. Rickille oli tärkeää palauttaa se tyyli ja energia Metallicaan. Lähdet siis siitä, mutta teet sillä jotakin tuoretta. Se toi bändin luovuuden takaisin hyvin erityiseen paikkaan. Nyt uuden musiikkimme kanssa olemme kasvaneet kaikkien keikkojemme myötä, mutta myös opettelemalla Black Albumin alusta loppuun. Master of Puppetsilla oli samanlainen vaikutus. Juhlistimme levyn 20-vuotissynttäreitä ja soitimme albumin läpi kokonaisuudessaan. Menneisyydestä irroittautumisen sijaan syvennyimme johonkin, joka alunperin auttoi meitä pääsemään sinne missä nyt olemme. Death Magnetic toimi sytykkeenä tälle kaikelle.

– Olen innoissani tästä, mutta myös tulevaisuudesta. Meillä on paljon riffejä jaettavaksi maailmalle. Toivottavasti siinä ei vain mene enää kahdeksaa vuotta.

Lisää luettavaa