Lars Ulrich paljastaa tulevan Metallica-albumin suuntaviivoja – luvassa edeltäjäänsä monipuolisempaa materiaalia

Metallican puhemies Lars Ulrich paljasti Citizens of Humanity -julkaisulle myöhemmin tänä vuonna ilmestyväksi aiotun uuden Metallica-albumin saloja. Mikä mielenkiintoisinta, mies otti suoraan kantaa albumin sisällön suhteen – joskin melko varovaisesti.

– Toivon mukaan levy ilmestyy syksyllä. Se tulee ehdottomasti kuulostamaan Metallicalta, mutta on todennäköisesti hieman vähemmän raivokas kuin edellinen albumi. Viime kerralla Rick Rubin kannusti meitä inspiroitumaan menneisyydestämme. Se oli ensimmäinen kerta, kun niin sanotusti katsoimme taustapeiliin. Tällä kertaa on toisin. Emme työskentele Rickin kanssa, vaan edellisen levyn teknikko Greg Fidelmanin kanssa. Samankaltaisia tuotannollisia ratkaisuja saattaa siis löytyä, mutta laajennamme soundimaailmaamme. Levystä tulee luultavasti edeltäjäänsä monipuolisempi. Se on jännittävää, mutta minulla ei ole vielä tarvittavaa perspektiiviä materiaaliin.

Kysyttäessä kuinka yhtyeen uran pisin tauko studioalbumien välissä on vaikuttanut tulevan albumin työstöön, rumpali nostaa esiin bändin jäsenten muuttuneet elämäntilanteet.

– Metallica on kiireisempi kuin koskaan. Elämämme ovat nyt kuitenkin erilaisessa tasapainossa, joka on tärkeää yhtyeen pitämiseksi terveenä. Tasapainoilemme perheidemme ja lastemme kanssa. Kun kierrämme, rundaamme kahden viikon jaksoissa ja menemme koteihimme aina kahden viikon välein. Löysimme uuden mallin itsellemme, mutta heitämme kuitenkin välivuosinakin kaksi tai kolme tusinaa keikkaa pitääksemme momentumia yllä ja itsemme sitoutuneina yhtyeeseen.

Sanoisin että perheemme ja velvollisuutemme kotona ovat meille niin tärkeitä, että tarvitsimme uuden mallin tehdä asioita. Teemme ikään kuin jatkuvasti jotakin, mutta emme koskaan mittarit punaisella. Metallica ei ole kuitenkaan ollut varsinaisesti telakalla sitten vuoden 2005. Emme aja itseämme hulluiksi painamalla jatkuvasti 110 prosenttisesti, vaan pikemminkin kahden kolmasosan tehokkuudella. Kun teemme levyä, kirjoitamme ja äänitämme, mutta teemme sen erissä. Jotakin on koko ajan meneillään ja se toimii meille.