Ilmoitus: Lost In Music täyttää Tampereen upealla musiikilla – lue tärpit 70 artistin joukosta

Lost In Music valtaa Tampereen keikkapaikat viikonlopun ajaksi. Musiikkiin eksyminen on mahdollista ja jopa suotavaa, vaikka ohjelmaan tutustuisikin.
24.9.2021 09:00

ILMOITUS Siitä on aikaa, kun viimeksi on voinut eksyä musiikkiin ja antautua sen vietäväksi. Lost In Music -festivaali täyttää Tampereen uudella, upealla ja ennakkoluulottomalla musiikilla yhden viikonlopun ajaksi 7.–9.10. Ohessa viisi poimintaa miltei 70 tapahtumassa esiintyvän artistin joukosta.

Ursus Factory

Livemusiikin puutostila on korjattavissa, kunhan annostus on tarpeeksi lujaäänistä ja vimmaisesti esitettyä rockia. Ja sitähän Ursus Factorylla on tarjolla. Suomirockin pelastaja on hurjan livebändin maineessa. Jos et ole nähnyt duon keikkaa, vahva suositus. Jos olet jo bändin nähnyt, tiedät mennä uudemmankin kerran ilman suositteluakin. Onnellinen sukupolvi -albumin Mitä mies mitä äijä on matkalla keikkasuosikiksi vanhempien biisien, kuten Oot pomo, rinnalle.

Jesse Markin

Jesse Markin häikäisi niin kriitikot kuin muutkin musiikinkuuntelijat debyyttialbumillaan Folk. Sitä seurannut Noir on kappalemateriaaliltaan vielä kovatasoisempaa ja Markin kuulostaa entistä paremmalta. Markinin pophybridissä groovaavat rytmit paiskaavat kättä soulin lämmön ja gospelin paatoksen kanssa. Markin on maailmantähti in the making, käy paistattelemassa hänen valossaan vielä kun se on mahdollista näin intiimissä ympäristössä.

Arppa

Airolan taiteilijasuvun vesa työntää pop- ja rockmusiikkia suuntiin, joihin sillä saralla ei ole hetkeen kurkoteltu. Mutta vaikutteista viis, Arppa tekee täysin omaäänistä musiikkia, täysin vilpittömästi. Arpan äänessä on lämpöä, hänen tapansa kertoa tarinoita on omintakeinen. Uunituore kakkosalbumi Kinovalon alla on matka, jossa arki ja fantasia sekoittuvat fantastisella tavalla.

Lyyti

Lyytin hiljattain ilmestynyt kakkosalbumi Toiveet ja helyt on varmasti mukana puheissa, kun vuoden parhaita kotimaisia levyjä listaillaan. Lyyti on varsin perinteinen laulaja-lauluntekijä indiepopin saralla, mutta poikkeuksellinen tavallaan havainnoida ja vangita mitä pienimmätkin huomiot pakahduttaviksi, samastuttaviksi ja pohjattoman kiinnostaviksi teksteiksi. Poikkeuksellinen on myös hänen melodiantajunsa. Tämä on musiikkia, joka vie sydämesi ja tekee sillä aivan mitä Lyyti haluaakaan.

Malla

Malla Malmivaara tunnetaan paremmin näyttelijänä, mutta hänellä on pitkä historia musiikin parissa. Hän teki indiepopia Belle Who -nimellä 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä, mutta vasta tänä keväänä ilmestyneellä Malla-albumillaan hän on todella löytänyt äänensä. Roberto Rodriguezin kanssa tehty albumi on tyylipuhdasta, eteeristä housea ja diskoa. Jos maailma olisi oikeudenmukainen, Sabrina-kappale olisi jättimäinen hitti.

Näiden viiden nostetun artistin lisäksi Lost In Music -festivaalin ohjelmasta löytyy miltei 70 muuta esiintyjää. Tutustu ohjelmaan Lost In Musicin kotisivuilla ja osta ennakkolippusi joko koko tapahtumaan tai yksittäiselle keikalle Tiketistä.

Lisää luettavaa