Ilmoitus: Säästä rahaa, löydä seuraa, käytä etuja – VR on mukana festarimatkoillasi!

Matkustitpa Qstockiin, Provinssiin tai Tuskaan, VR on yhdistävä tekijä sinun ja määränpään välillä. Lue miten saat matkasta irti kaiken – niin tunnelman kuin rahan suhteen.

Mikko Koskenkorva

[ILMOITUS]

Suoraa säästöä festarikassaan!

Pääsyliput, majoitus, ruuat, juomat ja erittäin tarpeelliset hetken mielijohteesta tehdyt festarihankinnat… Kaikki maksaa. Jokainen säästetty euro on tervetullut festarireissaajan budjetissa.

Ylivoimaisesti helpoin tapa säästää kuluissa on ostaa matkalippu ajoissa. Lippujen hintoja pääsee vertailemaan VR:n sivuilla tästä klikkaamalla. Esimerkiksi Oulun Qstockiin Helsingistä matkaavan kannattaa toimia nyt. Normaalihintainen junalippu maksaa 57 euroa, mutta nyt ostetulle VR:n säästölipulle tulee hintaa vain 26,70 euroa. Säästöä tulee meno-paluu-lippuja ostaessa siis yli 60 euroa!

Ja nyt kun kerran ollaan matkalla Ouluun: Qstockin valovoimaisimpiin tähtiin lukeutuu Lily Allen. Hän saavutti maailmantähteyden välittömästi ensimmäisellä singlellään Smile (2006). Sen jälkeen Allenin ura on ollut vuoristorataa ja häntä on riepoteltu lööpeissä etenkin kotimaassaan Isossa-Britanniassa. Fuck You (2009) oli hitti, joka toi Allenin ensi kertaa Suomeen, Flow-festivaalille. Sheezus-levyn (2014) tiimoilta Allen vieraili Ruisrockissa.

Usean vuoden hiljaiselo on päättynyt ja neljäs albumi No Shame ilmestyy kesäkuussa. Levyn teemana on ottaa takaisin kontrolli omista tekemisistään: vain Allen itse voi päättää jonkun asian hävettävän häntä, ei keltainen lehdistö. Allenin voimaannuttavaa, mutta tarttuvaa poppia on luvassa Qstockin päälavalla perjantaina 27.7.

Festarijunassa on tunnelmaa

Festaritunnelma viritettyy kattoon, kun taittaa matkaa samanhenkisessä seurassa. VR:n festarijunat on lastattu tulevilla telttanaapureilla ja kavereilla joiden kanssa hoilaatte keikoilla kertosäkeitä ja kukaties potentiaalisilla festariromansseillakin.

Ravintolavaunun menulta löytyy eväitä, niin kiinteitä kuin nestemäisiä, joiden avulla jaksaa juhlia. Ja juhlat todella alkavat jo raiteilla, sillä tänä kesänä festarijunissa keikkailee Mokoma ja Pariisin Kevät! Lisätietoja festarijunien reiteistä ja aikatauluista löytyy tästä klikkaamalla.

Festarijunat vievät Suomen ykkösfestivaaleille kuten Provinssiin. Seinäjoen Törnävänsaarella esiintyy muun muassa Prophets of Rage.

Rage Against the Machinen muusikoista, Public Enemyn Chuck D:stä ja Cypress Hillin B-Realista muodostuva kokoonpano esittää edellä mainittujen bändien tunnetuimpia biisejä – pelkkä ajatus saa adrenaliinin virtaamaan! Bulls on Parade, Bring the Noise, Insane in the Brain ja muut klassikot eivät taatusti jätä ketään kylmäksi.

Hauskana knoppitietona kerrottakoon, että Prophets of Ragen jäsenet ovat käyneet Provinssissa aiemminkin: Rage Against the Machine vuonna 2000, Public Enemy 1992 ja Cypress Hill 2010.

Kaverille kanssa

Kaveriporukassa on aina hauskempaa – ja halvempaa. Lähiliikenteessä edullisin lippuratkaisu pienelle porukalle on uutuustuote Kimppalippu. Sillä 1–5 henkilöä matkustaa yhden päivän ajan rajoituksetta seuraavaan aamuun kello 6 asti. Lue lisää 29 euron kiinteähintaisesta Kimppalipusta tästä klikkaamalla.

Kimppalippu käy erinomaisesti esimerkiksi viiden hengen kaveriporukan edestakaisiin matkoihin Tuskaan. Pohjoismaiden suurimman metallifestivaalin ohjelmistosta löytyy jälleen maailmanluokan esiintyjiä kuten Body Count.