Artisti: Type O Negative

Peter Steelen muistolle: Insomnium-kitaristi mukana komealla Type O Negative -tulkinnalla

Type O Negativen keulakuva Peter Steele poistui tästä maailmasta 14. huhtikuuta 2010, siis tasan kymmenen vuotta sitten. Tunnelmallisen metallin ja hirtehisen huumorin suurmiestä kunnioitetaan tänään musiikkikentällä monenmoisilla Type-fiilistelyillä, ja eräs suomalaisittain huomionarvoinen tällainen on Markus Vanhalan, Jussi I.C. Serengilin ja Timur I. Serengilin toteuttama Green Man -versio. Kuuntele enimmäkseen akustinen esitys yläpuolelta – komeasti lähtee laulajalta asiaankuuluvat R-päräyttelytkin, hyvä!

Kumpi allekirjoitti levydiilinsä verellään, Peter Steele vai Till Lindemann? Testaa, tunnistatko laulajiin liitetyt legendat

Tällä päivämäärällä on syntynyt maailmaan parikin kovaa laulajaa, kun sekä Till Lindemann että Peter Steele ovat päästäneet ensiparkaisunsa 4. tammikuuta. Lindemann täyttää tänään komeat 55 vuotta, ja mikäli kohtalo olisi suonut toisin, Peter Steelellä olisi tullut tänään mittariin 56 vuotta.

Turha sitä on kiistää: kaikkihan me olemme miettineet miltä Whamin jouluklassikko kuulostaisi Type O Negativen versioimana – noh, vastaus on tässä

Joulu ei oikein tunnu joululta ilman Wham!-orkesterin Last Christmas -klassikkoa, eihän? Mutta mitäpä jos jossakin vaihtoehtoisessa ulottuvuudessa saman kappaleen olisikin tehnyt tunnetuksi eräs hivenen tummempisävyisestä tunnelmoinnista tuttu newyorkilainen goottimetalliyhtye?