Demoefekti 10/2019

Tällä kertaa Demoefektissä Vimma, Syphonvision, Kyynaamat ja Deaflove.
10.3.2019 13:04

VIMMA

Vimma yhdistelee kansanmusiikkia, popia ja jazz-progea todella luovalla tavalla. Soitto on virtuoosimaisen hyvää ja biisiin on luotu upeaa dynamiikkaa ja jännitettä. Myös soundit ovat puhtaat ja tasapainoiset. Sävellyksenä lähes 6-minuuttinen Vimma on aivan erinomainen. Biisin ainoa miinus tulee lapsellisista puhelauluosuuksista jotka eivät toimi niin musiikillisesti kuin sanoituksellisestikaan. Harvoin kuitenkin tulee vastaan näin täydellisesti rakennettua ja soitettua kappaletta, joten vaikka tämä olisikin instrumentaalina parempi, on se näinkin kirkkaasti viikon paras.

facebook.com/vimmaband

SYPHONVISION

Rovaniemen Syphonvision soittaa melodista metallia. Melankolinen fiilis ja melodiat tuovat mieleen Katatonian, mutta soundien ja sovituksien puolesta liikutaan metallisimmilla linjoilla. Raskaita riffejä ja tuplabassorumpuja riittää. Sävellyksellisesti ja etenkin melodisesti Kaamos on todella hyvä biisi ja pysyy hyvin kasassa koko 6 minuutin kestonsa. Bändillä on kuitenkin laulusuorituksessa isoja ongelmia. Puhdas laulu kuulostaa hyvältä, mutta karjutut osuudet eivät toimi ollenkaan. Lisäksi englannin lausumisessa ja sanoituksissa olisi vielä paljon parantamisen varaa.

facebook.com/syphonvisionband

KYYNAAMAT

Kyynaamat kirjoittaa saatekirjeessään, että “bändin tarkoitus on elää 80-lukua, niin kuin se ei olisi ikinä loppunutkaan.” Kasarimeininki kuuluu niin soundeissa kuin melodioissakin. Suurta ja kaunista on yhtä aikaa aika kaoottinen ja hallittu biisi. Sävellys on hyvä ja omaperäinen, mutta toteutuksessa olisi vielä vähän hiomista. Mies- ja naisäänet sopivat huonosti yhteen ja etenkin rumpusoundeja ja -komppeja kannattaisi vielä harkita. Bändi on kuitenkin omintakeinen ja kiinnostava, joten tämä vaatii vain vähän lisää hiomista ja huonommin toimivien elementtien karsimista.

facebook.com/kyynaamat

DEAFLOVE

Oulun Deaflove määrittelee itsensä unisex-popiksi. Molemmille sukupuolille tarkoitettu pop-musiikki ei varsinaisesti kuulosta kovin mullistavalta konseptilta. Lyric-videon lauluosuuden alkaessa käykin selväksi mistä on kyse. Bändi laulaa kyllä periaatteessa englanniksi, mutta sanat ja niiden lausuminen ovat aika satunnanvaraisia. Musiikillisesti Medicine on hyvin sävelletty, sovitettu, soitettu ja tuotettu pop rock -kappale, mutta sanoituksillaan ja laulusuorituksellaan bändi nöyryyttää itseään tarpeettomasti. Osaamista löytyy joten bändin kannattaisi ehdottomasti pikaisesti vaihtaa kieltä.

facebook.com/deafloveofficial


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

Lisää luettavaa