Demoefekti 15/23: Aapo Pulju & Juoksukaljat, Kauriinpää, Ghost on the Highway, Cockbox

16.4.2023 18:05

AAPO PULJU & JUOKSUKALJAT

Jyväskylän Aapo Pulju & Juoksukaljat soittaa omannäköistänsä raskasta alternative rockia. Unohduin polkaisee käyntiin raskailla stoner rock -riffeillä, jonka jälkeen vuorossa on aivan erinomaisen omaperäinen ja muutenkin erinomainen säkeistö joka yhdistelee suomirokkia ja post rockia. Karjuttuun kertsiin ehdittyessä käväisee mielessä että vähemmän taitavan bändin käsissä biisistä tulisi varmasti aika sekava, mutta Juoksukaljat saa homman pysymään kasassa. Kitaroista vielä erikseen plussaa, mutta kyllä tässä on kaikki sävellyksestä soittoon, lauluun ja soundeihin erittäin hyvin hanskassa.

facebook.com/aapopulju

KAURIINPÄÄ

Vantaan Kauriinpää soittaa suomeksi laulettua amerikkalaistyylistä folkiin ja bluesiin nojaavaa perinnemusiikkia. Mukaan on kuitenkin sekoitettu myös modernimpaa redhotchilipeppersmaista sähkökitarointia. Kolmeminuuttinen Sadan vuoden päästä on biisinä sopivan kompakti ja pelkistetty. Siinä on myös erittäin hyviä melodioita. Ongelmaksi kuitenkin muodostuu että kaikki dynamiikan muutokset liittyvät sovituksen eivätkä sävellyksen ratkaisuihin. Myös äänimaailman puolesta ilme on ehkä vähän liian sekava. Sovitusta voisi vielä pelkistää, mutta erittäin hyvä näinkin.

www.kauriinpaa.fi

GHOST ON THE HIGHWAY

Helsingin Ghost on the Highway kertoo saatteessaan olevansa 2021 perustettu post punkista ja death rockista ammentava yhtye, ja mainitsee vaikutteikseen muunmuassa Joy Divisionin ja Bauhausin. Black Sunsetin perusteella bändi kuulostaa juuri siltä kuin edellä kirjoitetun perusteella voisi olettaakin. Kasarisoundi synkän teatraalisine laulusuorituksineen on ehditty sisäistää, mutta muita uuden bändin ongelmia on vielä kuokittavana. Sävellyksenä Black Sunset ei ole erityisen kiinnostava, eikä laulajan ääni sopivasta post punk -soundistaan huolimatta oikein taivu oikeisiin nuotteihin.

instagram.com/ghostonthehighway

COCKBOX

Saatteen mukaan Helsingin Cockbox on perustettu vuonna 2015. Sitä voi Destroy Capitalism Before It Destroys Youn parissa olla vaikea uskoa, sen verran huojuvaa ja epävarmaa bändin soitto on. Soittajien tempot nousevat ja laskevat mielensä mukaan, eivätkä välttämättä aina toistensa kanssa yhteisymmärryksessä. Englannin kieli ei myöskään oikein bändiltä luonnistu niin kieliopin kuin lausumisenkaan puolesta. Ajoittain Cockbox saa luotua ihan hauskan 70- ja 80- lukujen vaihteen retrofiiliksen, mutta kyllä tässä vielä aika paljon tekemistä riittää.

facebook.com/CockboxTheBand


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

Lisää luettavaa