Demoefekti 18/2016

Tämän viikon Demoefektissä Lama-ajan Lapset, Nagant Neckshot, Mammal Hooray! ja New Fashioned.

Lama-ajan Lapset

LAMA-AJAN LAPSET

Turun Lama-ajan Lapset on omaperäinen sekoitus punkia, Rage Against the Machinea, 80-luvun hard rockia ja nu metalia. Ja kaikki tämä suomen kielellä. Pommittakaa Vatikaani ei ole sävellyksen tai sanoituksen puolesta kovin ihmeellinen suoritus, mutta sovitus, soitto ja soundit ovat ensiluokkaista tasoa ja biisissä on mahtavasti energiaa. Bändin ennakkoluuloton jokaisen idean käyttäminen genrestä riippumatta toimii niin poikkeuksellisen täydellisesti, että tältä bändiltä voi odottaa vielä paljon. Ja virkistävää on, ettei tämän biisin perusteella yhtään tiedä mitä on odotettavissa.

facebook.com/lamaajanlapset

NAGANT NECKSHOT

Nagant Neckshot soittaa black metal -sävytteistä death metalia. Soitto on tiukkaa ja soundit erinomaiset. March In Their Graves on myös sävellyksenä erittäin hyvä. Jokainen biisin osa palvelee kokonaisuutta, eikä mitään toisteta turhaan, vaan biisi on ohi alle 2 minuutissa. Parempi, että toisto tulee replay-napin kautta. Sama olennaiseen keskittyminen koskee myös pelkistettyä sovitusta. Jokainen ratkaisu toimii ja mitään ylimääräistä ei biisiin ole jätetty. March in their Graves on kaikin puolin niin hieno biisi, että sitä tuli kuunneltua repeatilla jonkin aikaa.

facebook.com/Nagant-Neckshot

MAMMAL HOORAY!

Mammal Hooray! on post-stoneria Helsingistä. Stonerbändejä Suomessa riittää, mutta omaperäisestä stonerista sen sijaan on pulaa. Mammal Hoorayn musiikki kulmikkaine riffeineen ei mene ihan sen perinteisimmän ”Kyussia ilman biisejä” kaavan mukaan. Portisheadin mieleen tuovan naislaulajan ääni ja kaikuefektit sopivat bändin musiikkiin täydellisesti. Soundit ja tunnelma ovat ensiluokkaista tasoa. Sävellyksenä Oh Proletarian ei ihan pysy kasassa, mutta stonerbändille se annettakoon anteeksi.

facebook.com/mammalhooray

NEW FASHIONED

Turun New Fashionedia kuvaa parhaiten englanninkielen sana ”sappy.” Suomeksi ihan niin sopivaa sanaa ei ole. Ehkä se johtuu siitä, ettei tällainen itkurokki oikein kuulu Suomen kulttuuriperintöön. Bändi soittaa ja laulaa hyvin ja toteutus on muutenkin täysin ammattimaista tasoa. Sävellyksenä biisi on aika tarttuva, mutta jotenkin vesitetty tunne siitäkin jää. Kaikki ratkaisut ovat turvallista keskitietä ja tuntuu, että bändi yrittää enemmän miellyttää kuuntelijoitaan kuin ilmaista itseään.

facebook.com/NewFashionedBand


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.