Demoefekti 19/2022

Harha.

Tällä viikolla Demoefektissä Harha, Slash the Smile, Maailman Etsijät ja Behind This Guilt.

HARHA.

Suomenkielistä indie rockia soittavan oululaisen Harhan soundit ovat pelkistetyt ja laulusuorituksen melodia simppeli. Kirje on aivan erinomainen biisi ja tuo mieleen 90-luvun lopun kitarabändejä. Harha on kuin yhdistelmä rauhallisempaa Weezeria ja Ultramariinin tyylistä suomalaista melankolisuutta. Kirje on todella tasapainoinen sävellys ja sen jokainen osa toimii hyvin myös itsenäisesti. Koukkuja ja muistettavia melodioita löytyy, mitään ylimääräistä biisin ei ole jätetty ja kaikki on ohi alle kolmessa minuutissa. Hieno bändi.

facebook.com/harhapiste

SLASH THE SMILE

Jyväskylän Slash the Smile soittaa todella monipuolista ja omaleimaista metallia. Pelkästään Nocturnal Visit -biisillä skaala ulottuu slipknotmaisesta paahtamisesta ja King 810:n mieleentuovasta örisemisestä hyvinkin melodiseen hard rock -kertsiin ja lopun alicecoopermaisen pahaenteiseen lauluosioon. Myös yleisilmeeltään alternativemetalmaiseen sovitukseen on jätetty tilaa useammallekin nu metal -breakille. Vaikutteita siis on todella laajalta kentältä, mutta homma pysyy kasassa erinomaisesti. Monimuotoisuudestaan huolimatta Nocturnal Visit on täysin tasapainoinen ja erittäin hyvä sävellys.

facebook.com/SlashtheSmileBand

MAAILMAN ETSIJÄT

Pohjois-Suomen eri kaupungeista ponnistava Maailman Etsijät soittaa maalailevaa experimental rockia. Ideoita Matelijoista Täyttynyt Kaivo -biisistä ei puutu, mutta koherenssia ja viimeistelyä sen sijaan kylläkin. Sovitus on paikoin todella hyvä. Joitain soundeja ollaan jätetty lähes alitajuntamaisen taka-alalle ja tunnelmaa luodaan erittäin tehokkaasti. Toisaalta välillä kitarasoundin sovittamisessa kokonaisuuteen vaikuttaisi olevan ongelmia. Kappaleen edetessä punainen lanka tuntuu myös paikoin vähän häviävän ja puheosuudet käyvät aika hämyisiksi.

maailmanetsijat.com

BEHIND THIS GUILT

Hankasalmen Behind This Guilt soittaa dramaattista ja kaikin puolin suurta alternative rockia. Another Face oikeuttaa viiden minuutin kestonsa monitasoisen kappalerakenteensa avulla. Biisissä on todellista draaman kaarta. Kertosäe on iso ja dynamiikan ja tunnelman muutokset toimivat erinomaisesti. Soitto ja soundit pelaavat myös mallikkaasti ja video on hieno. Jos jostain pitää valittaa niin biisin melodiat eivät lopulta ole kovin muistettavia.

behindthisguilt.com


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.