Demoefekti 24/2017

Tällä kertaa Demoefektissä Olavi Sola Orkesteri, Antic Tone, Tuometar ja BloodBlind.

Antic Tone

OLAVI SOLA ORKESTERI

Kotkan Olavi Sola Orkesteri soittaa suomenkielistä punk rockia. Kaikki tiet vievät koomaan on hyvin sävelletty kolmeminuuttinen kappale. Biisissä on tarttuvia koukkuja ja erittäin hyviä melodioita. Ihan popista ei kuitenkaan ole kyse sillä sanoitukset ovat todella synkät ja biisin äänimaailma on aika raaka. Soundit ja miksaus ovat oikeastaan ainoa mitä tässä vielä voisi parantaa. Biisinä Kaikki tiet vievät koomaan on erinomainen, mutta vähän pelkistetymmällä sovituksella ja puhtaammilla soundeilla voisi toimia vielä paremmin.

facebook.com/olavisolaorkesteri

ANTIC TONE

Helsingin Antic Tone soittaa ysärivaikutteista alternative rockia. Release kuulostaa paikoin Ryan Adamsin rockimmalta tuotannolta, paikoin kitarat tuovat mieleen Chili Peppersin Californication -levyn. Soitto on hyvää ja lauluääni on biisiin täydellisesti sopiva. Sounditkin ovat varsin tasapainoiset ja toimivat. Itse biisissä olisi kuitenkin vielä vähän hiottavaa. Kertosäe on liian tavanomainen ja melodiaton. Melkein viisiminuuttisena biisi alkaa myös vähän puuduttaa ennen loppua. Antic Tonessa on kuitenkin paljon erittäin hyviä elementtejä joten kannattaa pitää bändin nimi muistissa.

facebook.com/AnticToneBand

TUOMETAR

Kemin Tuometar soittaa vähän Trio Niskalaukauksen tyylistä raskasta ja melankolista suomenkielistä musiikkia. Soundit ovat selkeät ja hyvät ja soitto tarkkaa. Hitaasti ja raskaasti junnaava biisi on kuitenkin lopulta vähän liian monotoninen. Melodioita käytetään sävellyksessä säästeliäästi eikä laulajan kahden eri nuotin välillä varioiva laulutyyli auta asiaa. Myös säkeistöjä ja kertösäettä toistetaan ilman minkäänlaisia muutoksia. Viisi minuuttia ihan samaa on vähän liikaa. Tuomettaren ansioksi on kuitenkin sanottava, että sen ideat ovat hyviä. Niitä vain tarvittaisiin enemmän.

facebook.com/tuometar

BLOODBLIND

BloodBlind kertoo soittavansa thrash metallia punk-asenteella. Thrashiin viittaa kuitenkin lähinnä kitarasoundi ja punk-asenteeseen välinpitämättömyys soittosuoritusta kohtaan. Thrashiksi bändin metalli on aika hidasta. Mahdollisesti olosuhteiden pakosta, sillä tätäkään aika simppeliä biisiä bändin ei onnistu soittaa riittävällä tarkkuudella. Laulajalla on hyvä metal core -ääni, mutta valitettavasti se vaatisi toimiakseen huomattavasti raskaamman biisin taakseen. Lyhyt kitarasoolo on hyvin soitettu. Tämä vaatisi enemmän bänditreeniä.

facebook.com/BloodBlind


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.