Demoefekti 27/2024

Tällä kertaa Demoefektissä Surfing Lucifers, Wasteland Ov Humanity, BloodBlind ja Mourniaty.
4.7.2024 18:00

SURFING LUCIFERS

Ride With Lucifersin potkaissessa käyntiin Surfing Lucifersin stonermaisen pörisevät kitarat ja takovat rummut tuovat mieleen Atomic Bitchwaxin virtuoosimaisen jammailun. Kun laulua ei ala kuulua, käy jo mielessä onko kyseessä Karma to Burnin tyylinen instrumentaalibändi. Reilun minuutin jälkeen vokalisti kuitenkin valitettavasti astuu esiin. Laulaja on ihan selkeästi erinomaisesti soittavan bändin heikko lenkki. Sävellyksenä Ride With Lucifers ei oikein toimisi instrumentaalina, mutta olisi silti ollut parempi ilman laulua. Soitto kuulostaa todella hienolta, mutta kokonaisuus ei oikein toimi.

facebook.com/surfinglucifers

WASTELAND OV HUMANITY

Raahen Wasteland Ov Humanity kertoo saatteessaan soittavansa modernia äärimetallia death metal / black metal -pohjalla. Jos määritelmästä yhdistettynä f:n kirjoittamiseen v:llä tulee Behemoth mieleen, menevät odotukset jonkun verran pieleen. Wasteland Ov Humanityn ote on selkeästi punkimpi ja tempot hitaammat. Bändin soitto on vielä vähän horjuvaa ja soundit demomaisen ohuet. Sävellyksenä Blood On The Snow on kuitenkin oikein hyvä ja vokalistin ääni on erinomainen ja raa’asta soundistaan huolimatta pystyy useampiin nuotteihin ja tunnelmiin. Erittäin lupaava bändi.

instagram.com/wastelandovhumanity

BLOODBLIND

BloodBlindilla on hyvä soundi. Soitto pelaa mallikkaasti, riffit ovat raskaita ja miksaus erittäin onnistunut. Meshuggahmainen örinälaulukin toimii hienosti niin kauan kuin se pysyy siinä yhdessä nuotissa missä se kuulostaa hyvältä. Bändin ongelmat keskittyvätkin sävellykseen. Biisinä Nightmare Cult ei oikein toimi ja alkaa yli neljän minuutin kestonsa aikana käydä aika puuduttavaksi. Melodisemmat kitaraosiot myös tuntuvat vähän kömpelöiltä. Pelkistetymmällä otteella BloodBlind voisi olla erittäin hyvä. Nyt yritetään liikaa sellaista mikä ei toimi.

facebook.com/BloodBlind

MOURNIATY

Kouvolan Mourniaty kertoo saatteessaan “seilaavansa Ajattaran ja Dimmu Borgirin viitoittamilla laduilla.” Shrines polkaiseekin käyntiin dimmumaisen pahaenteisillä syntikoilla. Tunnelmaa luodaan erittäin hyvin, mutta kokonaisuudessa on vielä parantamisen varaa. Vaikka vokalistin ääni on hyvä ja musiikkityyliin sopiva, on englannin lausumisessa ja sanoituksissa isoja ongelmia. Tätä on taas kerran vielä alleviivattu lyric videolla. Myös itseään toistava sävellys vaatisi vielä työtä. Mourniaty vaikuttaa olevansa aika alkutekijöissään, mutta potentiaalia tässä on.

facebook.com/mourniaty


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

Lisää luettavaa