Demoefekti 29/2019

Enter Rana

Tämän viikon Demoefektissä Enter Rana, Vaasa Palaa, Confusion Field ja Rock-Criminals.

ENTER RANA

Enter Ranan alternative rock tuo mieleen vahvaan laulajaan nojaavia bändejä Radioheadista Oursiin. Eivät vertaukset Jeff Buckleyhinkaan olisi kaukaa haettuja. Jos vertailukohdat ovat korkeaa tasoa, niin on Enter Ranan musiikkikin. Että bändi lunastaa rinnastukset, mutta silti tuo täysin oman ulottuvuutensa mukanaan sanoo jo vähän siitä miten kovan luokan yhtyeestä on kyse. Sanomattakin selvää, että niin soitto kuin laulukin on ensiluokkaista. Sovituksessa on erittäin hyvä tasapaino tunnelman ja tarkoituksenmukaisuuden välillä ja soundit ovat erinomaiset. Viikon paras.

facebook.com/enterrana

VAASA PALAA

Saatteessaan Vaasa Palaa kuvailee itseään kevythevibändiksi. Tuo on ehkä jonkinlaista itseironiaa, sillä enemmän bändillä on yhteistä Happoradion tai Ultramariinin kaltaisten suomenkielisten alternative rock -yhtyeiden kanssa. Toki soundit ja sovitus ovat edellämainittuja selvästi tuhdimpaa tavaraa, mutta ei tässä hevistä ole kyse vaan erittäin hyvin sävelletystä ja soitetusta suomalaisesta rock-musiikista. Laulaja on erinomainen ja kertosäe jää sopivasti mieleen jo ensimmäisellä kuuntelukerralla. Täysin radiovalmis biisi.

facebook.com/vaasapalaa

CONFUSION FIELD

Äänekosken Confusion Field soittaa progressiivista metallia. Devin Townsendin, Tesseractin ja Dream Theaterin mieleen tuovan Sky Is Never the Samen sovitukset ja soundit ovat todella onnistuneet. Matalat kitarat murisevat tasapainossa melodisten syntikoiden kanssa. Kuten progeiluun usein kuuluu, biisi kestää yli seitsemän minuuttia. Vaikka tunnelmaa luodaan hienosti ja biisin eri osat tukevat hyvin toisiaan, on se kestoonsa nähden kuitenkin liian simppeli. Kertosäettä toistetaan liikaa juuri varioimatta. Hyvä biisi joka tapauksessa, kaipaisi vain vähän tarkoituksenmukaistamista.

facebook.com/ConfusionField

ROCK-CRIMINALS

Coverit ovat hyvä keino uusille bändeille saada näkyvyyttä ennen kuin omat biisit ovat ihmisten tietoisuudessa. Post Malonen Better Now on dynaamisesti ja melodisesti erinomainen biisi jonka rock-version voisi kuvitella onnistuvan hyvinkin. Rock-Criminals kuitenkin tuntuu luovuttavan puolessa välissä. Suhteellisen hyvän alun jälkeen homma hajoaa käsiin aika pahasti. Tempoa nostavassa kertosäkeessä bändi tuntuu menettävän kontrollin biisistä kokonaan. Idea on hyvä, mutta Rock-Criminalsin kannattaisi vielä työstää biisiä helppoihin ratkaisuihin nojaamisen sijaan.

facebook.com/rockcriminals


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.