Demoefekti 29/2017

Tällä viikolla Demoefektissä Vaj Naia, Deep, Detalji ja In These Chains.

Vaj Naia

VAJ NAIA

Helsingin Vaj Naia yhdistelee The Notwistin tyyliin alternative rockia ja elektronisia rytmejä. Kaipuun Kapakka on erinomainen sävellys ja sovituskin on todella tyylikäs ja täydellinen, varsinkin ottaen huomioon kyseessä olevan yhden miehen orkesteri. Rockimpia rytmejä yhdistetään elektronisempiin elementteihin vaivattomasti ja luonnollisen kuuloisesti. Biisi kuulostaa hienoine sointukulkuineen ajattomalta, muttei silti ollenkaan kuluneelta. Musiikkivideokin on hieno. Demolaarin paras löytö pitkään aikaan.

facebook.com/vajnaia

DEEP

Joensuun Deep soittaa psykedeelistä stoner rockia. Se mitä voitetaan luovuudessa hävitään kuunneltavuudessa. Deep kulkee kiitettävästi omia teitään ja erottuu siten edukseen stoner rockin massasta. Silti sen musiikki on vähän raskasta kuunneltavaa vääristä syistä. Soundit ovat sekavat ja hitaasti etenevä biisi kääntyy itsepäisesti väärään suuntaan joka mutkasta. Electro-Harmonixin Q-Tronilta kuulostavat kitaraefektit ja neljän minuutin kohdalla kuultava etäisesti kitarasooloa muistuttava osio kuulostavat todella hyvältä. Oikein hieno bändi, mutta vähän turhan ADHD.

facebook.com/deepjns

DETALJI

Detaljin Cry For You on Fever Rayn tyylistä dramaattista electro popia. Projektin taidot eivät kuitenkaan yllä vastaavalle tasolle niin lauluäänen kuin taustojenkaan puolesta. Biisin soundit ja tuotantopuolen pienet kikat kuulostavat vuonna 2017 jo aika ajastaan jäljessä olevilta ja kuluneilta. Laulaja pysyy kyllä hyvin nuotissa, mutta biisin dramaan ääni ei ole riittävän vahva. Itse biisi on ammattitaitoisesti sävelletty ja paremmalla toteutuksella siitä voisi saada enemmänkin irti.

facebook.com/detaljimusic

IN THESE CHAINS

Porin In These Chains soittaa groove metalia Panteran ja Lamb of Godin tyyliin. Soitto on tarkkaa ja iskevää ja soundit tukevat. Alkuun metallimikahäkkiseltä kuulostava laulaja vähän häiritsee, mutta lopulta on aika hauskaakin kun “get to you” kuulostaa “kettujuulta.” Lauluääni on ihan hyvä, mutta laulun miksaus on vähän epäonninen ja vie tehoa muuten erittäin hyvin rakennetulta äänimaailmalta. Riffit ovat hyviä ja biisi toimii lievää ylipituutta lukuunottamatta erinomaisesti.

facebook.com/inthesechainsband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.