Demoefekti 32/2021

Mutalahti

Tällä kertaa Demoefektissä Mutalahti, Haavekaupunki, Napalm Kitten ja AUK.

MUTALAHTI

Kotkan Mutalahti kertoo saatteessaan olevansa vaihtoehtoiskelmäbändi. Siitä saa jo vähän vihiä genrestä, mutta se ei vielä kerro ihan koko totuutta. Lap steel -kitaroineen ja cowboy-sointuineen Kotkassa on vahvasti country-vaikutteitakin. Kotkan ylivoimaisuudesta Helsinkiin nähden kertova Kotka on niin sanoituksellisesti kuin sävellyksellisestikin sympaattisen pelkistetty biisi. Melodiat ovat erittäin hyviä ja kertosäe mieleenpainuva. Jos jostain pitää valittaa, niin korkeammalta lauletut osuudet kuulostavat vähän epävarmoilta. Soundeihin myös kaipaisi enemmän bassotaajuuksia.

facebook.com/mutalahti

HAAVEKAUPUNKI

Tampereen Haavekapunki soittaa suomenkielistä country rockia. Maailmanloppu alkaa modernin Nashvillen soundia muistuttavalla laululla ja akustisella kitaralla, ennen kuin biisi potkaistaan puolen minuutin kohdalla kunnolla käyntiin violentfemmemaisella country punk -poljennolla. Aika perinteisiä sointukulkuja hyödyntävä biisi toimii melodisesti erittäin hyvin. Ainoa ongelma on että intro ja loppupuolen väliosa tuntuvat muuhun biisiin nähden aika irtonaisilta, vaikka itsenäisesti hyviltä kuulostavatkin.

facebook.com/Haavekaupunki

NAPALM KITTEN

Pirkkalan Napalm Kitten soittaa ruotsalaistyylistä matalavireistä melodista metallia. Choke potkaisee käyntiin lupaavasti tarkasti soitetuilla thrash-riffeillä. Puolen minuutin kohdalla, laulun astuessa kuvaan, homma alkaa kuitenkin hajota käsiin. Säkeistöissä vokalistin osuudet eivät tunnu kuuluvan taustojen kanssa ollenkaan samaan biisiin, eikä asia korjaannu kuin ajoittain yli neliminuuttisen biisin aikana. Soittotaitoa löytyy rutkasti ja soundit ovat erittäin hyvät, joten vähän sääli ettei biisiä olla saatu toimimaan paremmin. Potentiaalia kuitenkin olisi.

facebook.com/napalmkittenband

AUK

Pirkanmaan AUK soittaa Plastic Surgery Disastersin aikaista Dead Kennedysia muistuttavaa harcore punkia. Valitettavasti yhtymäkohdat Kennedysiin jäävät musiikillisiksi. Liian pelkistetyt sanoitukset eivät oikein toimi, ja jostain syystä bändi on vielä päättänyt korostaa puutteitaan lyric videolla. Ripeätempoinen punkralli on myös turhaan venytetty yli kolmeminuuttiseksi vaikka siinä ei juuri minkäänlaista variaatiota ole. Soitto ja soundit pelaavat, mutta biisiä kannattaisi lyhentää ja tempoa vielä nostaa. 

facebook.com/AUKband2020


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.