Demoefekti 32/2017

Tämän viikon Demoefektissä Vosto Mekanismo, Poor Fellas, The Deadly Affairs ja He Nousivat Kellareista.

Vosto Mekanismo

VOSTO MEKANISMO

Vosto Mekanismon edellinen demo oli erittäin hyvä, mutta nyt ollaan jo aika lähellä täydellisyyttä. Usein tulee valitettua kolmeminuuttisten biisien ylipituutta, mutta Aina Ne Vaan Vaanii? -biisi pitää otteessaan täydet 15 minuuttia. Se on hyvä suoritus. Viime demon musiikkia vertasin Godfleshiin ja niillä linjoilla vieläkin mennään. Uusi biisi muistuttaa myös jonkin verran Helmetiä huudettuine lauluosuuksineen ja erittäin raskaine ja minimalistisine riffeineen. Nihilistinen tunnelma tuo mieleen alkuaikojen Therapy?n. Useista esimerkeistä huolimatta erittäin omaperäinen yhtye.

facebook.com/vostomekanismo

POOR FELLAS

Savonlinnan Poor Fellas soittaa countryvaikutteista rock ’n’ rollia. Vanhoista amerikkalaisista autoista ja vanhoista amerikkalaisista kitaroista pitävät diggaavat varmasti Poor Fellasistakin. Dream Killer on hyvin sävelletty ja hyvin soitettu kolmen minuutin biisi. Ei tässä mitään kovin radikaalia olla oltu tekemässä, mutta hyvin tehdylle traditionaaliselle musiikillekin on paikkansa. Soundit ovat pelkistetyt, mutta tyylikkäät. Musiikkivideokin on hyvin tehty.

facebook.com/PoorFellas

THE DEADLY AFFAIRS

Suonenjuon The Deadly Affairs soittaa Queens of the Stone Agen tyylistä rockia. Biisi on melodisesti hyvä ja laulajalla on juuri musiikkityyliin sopiva Buckcherryn Josh Toddia muistuttava ääni. Soitossa ja soundeissa olisi sen sijaan parantamisen varaa. Let Me Drown In Your Love kuulostaa demoäänitteeltä niin soiton tarkkuuden, soundien kuin miksauksenkin puolesta. Kitarasoolonkin voisi suosiolla leikata pois. Biisissä on kuitenkin erinomaisia The Smashing Pumpkinsia muistuttavia melodioita. Sävellyksenä Let Me Drown In Your Love on erittäin hyvä.

facebook.com/thedeadlyaffairs

HE NOUSIVAT KELLAREISTA

Kerran Vielän musiikkivideo koostuu vanhoista leffoista lainatuista pätkistä ja tv-klipeistä, jotka ovat sinänsä ihan hienoja, mutta joiden kuvaamiseen bändi ei ole millään tapaa osallistunut. Samanlainen kierrätyksen tunne jää He Nousivat Kellareistan musiikistakin. Ihan toimivaa metalcore-vaikutteista alternative metallia, mutta ilman mitään uutta tai omaa. Jos ollaan tällaista pastissia tekemässä, pitäisi toteutuksen olla täydellisempi. Soitto saisi olla napakampaa ja soundit tuhdimmat.

facebook.com/henousivatkellareista


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.