Demoefekti 36/2022

Tämän viikon Demoefektissä Folkjykä & Kuntoutujat, Gargantua & Pantagruel, Amanita Story ja The Halophones.
11.9.2022 16:54

FOLKJYKÄ & KUNTOUTUJAT

Toinen viikon Demoefektin &-merkkibändeistä, Tampereen Folkjykä & Kuntoutujat soittaa nimensä mukaan folkiin nojaavaa indie rockia. Erittäin hyvin sävelletty ja sanoitettu Katajalaulu kritisoi aika kovin sanoin suorittamiskulttuuria. Mutta kun uraelämää ja luonnon ehdoilla asumista vertaavan biisin kertsissä lauletaan “ja sanonpa vaan, et kyllä ne kortit sitten joskus katsotaan kun pohditaan et kuka mahtoikaan olla onnellinen”, tuntuu biisin epätoivoisen pohjavireen takia että vastaus on ei kumpikaan. Juuri se synkkyys tekee Folkjykän musiikista tavallista hippimenoa mielenkiintoisempaa.

facebook.com/folkjyka

GARGANTUA & PANTAGRUEL

Lappeenrannan Gargantua & Pantagruel tarjoaa vähän raskaampaa vääntöä kuin Simon & Garfunkel. Kyseessä on tiukasti soitettua metallin, hardcoren ja melodisen bläkkiksen yhdistelmää. Ideaa erittäin monitahoisessa biisissä löytyy ja laulajan black metal -vaikutteinen ääni on erittäin hyvä. Jos pitkässä biisissä on vielä pituuteensakin nähden paljon osioita, dynamiikanmuutoksia ja täyskäännöksiä, pysyy se silti kiitettävästi kasasassa ja jopa kasvattaa intensiteettiään. Jos jostain täytyy valittaa niin soundit ovat ajoittain vähän demomaiset, mutta se korjaantuu varmasti ajan mittaan.

instagram.com/gargantua_pantagruel

AMANITA STORY

Pääkaupunkiseudun Amanita Story kertoo saaatteessaan olevansa punk rock -yhtye, mutta Obsessedin säkeistöjen riffien perusteella vaikutteita löytyisi myös grungesta ja Nirvanasta. Mutta toisaaltahan Cobainkin usein määritteli Nirvanan punk rockiksi. Onhan tässä punk rock -poljentoa, metalcore-karjumista ja nasaalia screamo-lauluakin, mutta eri vaikutteista ei olla onnistuttu keittämään kovin omaperäistä soppaa. Biisi ei ole kokonaisuutena kovin koherentti ja ainoat toimivat osat ovat Nirvana-vaikutteiset säkeistöt. Soitto pelaa ja soundit ovat ihan mukiinmenevät.

facebook.com/AmanitaStory

THE HALOPHONES

Helsingin The Halophones soittaa kevyttä garage rockia. Kitarasoundit ovat erittäin miellyttävät ja soitto pelaa. Valitettavasti biisi ei kuitenkaan toimi hauskoja kitaramelodioita lukuunottamatta niin kokonaisuutena kuin osinakaan. Tasapaksu laulusuoritus ei myöskään tuo lisäarvoa. Soundit ovat mukavan perinteiset, mutta lopulta tuoreella bändillä on vielä aika paljon työtä edessä.


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

Lisää luettavaa