Demoefekti 38/2017

Tällä viikolla Demoefektissä Napalm Ted, Cry For Sanity, LEEKO ja Us!

Napalm Ted

NAPALM TED

Oulun Napalm Ted kutsuu itseään grindcore / death metal -trioksi. Death Islandin perusteella ollaan kuitenkin lähempänä Some Girlsin tyyppistä hardcorea. Oli genre sitten mikä tahansa, biisi on sävellyksellisesti hyvä ja sisältää yhden minuuttinsa sisään useita oivaltavia ja luontevia dynamiikan muutoksia.  Soitto on hyvää ja soundit toimivat, joskin voisivat olla raskaammatkin. Laulajan ääni on erittäin hyvä ja laulusuoritus on intensiivisyydessään vaikuttava. Basistin nimestä (Ted Nugget) lisäpisteet. Erittäin hyvä bändi.

facebook.com/napalmted

CRY FOR SANITY

Kuopion Cry For Sanityn metalli on erittäin napakasti soitettua ja ammattimaisesti tuotettua. Kitarasoundit ovat erittäin hyvät ja kitarariffien ja rumpukomppien yhteistyö on hienoa kuunneltavaa. Laulajan ääni on poikkeuksellisen vahva. Valitettavasti sävellyksenä Already Gone ei ole yhtä hyvä kuin toteutuksena. Neljän ja puolen minuutin biisi on aivan liian pitkä ja sisältää liian monta osaa jotka eivät sovi kokonaisuuteen. Sen voisi antaa anteeksi jos kappaleessa olisi vahvempi kertosäe. Vaikka biisistä itsestään ei jää mitään käteen, soittaa Cry For Sanity kuitenkin harvinaisen hyvin.

facebook.com/Cryforsanity

LEEKO

Leekon goldfrappmaisessa musiikissa on osittain retroilua aikaan josta ei vielä ole riittävän kauan nostalgiaan. Toisaalta välillä haetaan vaikutteita kauempaakin; biisin saksofoneissa on jotain autenttisen 80-lukuista. Laulajalla on hyvä, mutta ei erityisen ikimuistoinen ääni. Sama vaivaa itse biisiäkin. Just on ammattitaitoinen 3-minuutin biisi, missä ei ole mitään ylimääräistä. Tyylikkäissä taustoissa on löydetty hyvä tasapaino minimalistisuuden ja erikoisempien yksityiskohtien väliltä. Silti biisi tuntuu enemmän käsityöltä kuin taiteelta.

facebook.com/LEEKOmusic

US!

Us! yhdistelee Tori Amosta ja Top 40 -country popia. Laulusuorituksesta ja sanoituksista paistaa läpi, ettei englanti ole täydellisesti hallussa. Muilta osin laulaja on kyllä taitava. Toisaalta aksentti tuo bändiin vähän omaa väriä. Sovituksellisesti biisi on demomaisen pelkistetty ja paikoin soundeiltaankin (varsinkin sähköpiano) vähän pikaisesti tehdyn kuuloinen. Suurin ongelma on kuitenkin itse biisi, jolla ei tunnu olevan mitään rehellistä ja todellista sanotttavaa. Amerikassa tätä saisi ehkä myytyä jos sitä markkinoisi kristillisenä musiikkina.

facebook.com/UsFromFinland


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.