Demoefekti 4/2019

Kardian

Tällä kertaa Demoefektissä Kardian, Horizon Ignited, Balance Breach ja Teresa Banks.

KARDIAN

Joensuun Kardian soitaa suomenkielistä rockia. Tyylillisesti liikutaan kuitenkin yhtä paljon jenkkimaisemissa ja bändin sekoitus amerikkalaista alternativea ja suomalaista melankoliaa on omaperäinen ja toimiva. Sävellyksellisestikin 338 on erinomainen biisi. Se on täynnä kauniita melodioita ja hyvin toimivia dynaamisia muutoksia. Kuusiminuuttisenakaan se ei ole ollenkaan liian pitkä. Hienoin oivallus on kuitenkin kertosäe, jossa bändi itseluottavaisesti keskittyy raskaan ja synkän tunnelman luomiseen tarttuvuuden kustannuksella. Soitto ja soundit ovat myös ensiluokkaista tasoa. Viikon paras.

facebook.com/kardianband

HORIZON IGNITED

Kouvolan Horizon Ignited kirjoittaa saatekirjeessään bändin olevan “vähän kuin moderni vanha In Flames.” Harvoin tulee niin kuvaavaa vertausta vastaan. Horizon Ignitedin tunnistaa soundeistaan välittömästi 2010-luvun bändiksi, mutta biisin puolesta se yhdistelee melodisuutta, raskautta ja tarttuvuutta ruotsalaisbändin tavoin. Biisinä Burning Man ei ole ehkä ihan niin tarkoituksenmukainen kuin In Flamesin paras materiaali, mutta hyödyntää kuitenkin samoja vahvuuksia erittäin toimivasti. Biisin aloittava ja päättävä raskas breakdown on mainio.

facebook.com/HorizonIgnited

BALANCE BREACH

Mikkelin Balance Breach yhdistelee modernia metallia ja jenkkimetalcorea. Bändi muistuttaa paljon esimerkiksi kymmenen vuoden takaista As I Lay Dyingia. Balance Breachin sekä vahvuus että heikkous on siinä, että se on sisäistänyt musiikkityylinsä säännöt ja konventiot erittäin hyvin. Hypocrite on erittäin hyvin sävelletty, soitettu ja laulettu biisi. Puhtaat lauluosuudet ansaitsevat erikoismaininnan. Bändin ongelma on siinä, ettei tämäntyylinen metalcore ole ihan uusi ilmiö. Näin tarkkaan genren sääntöjä noudattavan bändin musiikki kuulostaa pakostakin jo aika monen muun bändin materiaalilta.

facebook.com/pg/balancebreach

TERESA BANKS

Teresa Banks on suomalais / espanjalais / italialainen punk-bändi Helsingistä. Laulusuorituksen perusteella suomalainen kolmasosa löytyy mikrofonin takaa. You’re The Problem tavoittelee alkalinetriomaista melodisuutta ja tarttuvuutta ja onnistuukin siinä aika hyvin. Kolmen minuutin punk rock -biisi on kuitenkin lajina vaikea, siihen kuin mahtuu vain muutama osa. Yksi huonosti toimiva osa voi siis karittaa hyvänkin biisin. You’re The Problemin ongelma on aivan liian monta kertaa kuultu kertosäe. Säkeistöt toimivat kuitenkin moitteettomasti ja bändillä on hyvä ote ja hyvä melodiantaju.

facebook.com/teresabanksband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.