Demoefekti 40/2021

Diskreator

Tällä kertaa Demoefektissä Diskreator, Inborn Tendency, Cometron ja TarpitOrchestra.

DISKREATOR

Tampereen Diskreator kertoo aloittaneensa black metalina, mutta muuttaneensa suuntaansa enemmän death/progemetaliin päin. Jos Mayhemin Esoteric Warfare oli blackia, niin kyllä sitten Atrakin vielä black metalista menee. Bändin progressiivisuus ilmenee muutenkin enemmän Mayhem-tyylisenä ennakkoluulottomuutena ja seikkauksellisuutena kuin minään Animals As Leaders -kikkailuna. Melkein kuusiminuuttinen ja moniosainen biisi toimii kiitettävästi sävellyksenä. Isot lisäpisteet myös suomeksi laulamisesta, jota todella harva bläkkisbändi tekee. Hieno yhtye.

facebook.com/diskreatorband

INBORN TENDENCY

Inborn Tendency soittaa melodista death metalia. Kertsejä ja tarttumapintaa viljellään ruotsalaistyylisesti, mutta kyllä raskaat riffitkin toimivat. Soitto pelaa ja sävellyksenä Sacrifice toimii moitteettomasti. Neliminuuttisen biisin kahtiajakoisesta kappalerakenteesta lisäpisteet. Ratkaisu on omaperäinen, mutta toimii erinomaisesti. Ongelmakohtiakin vielä löytyy. Sanoitusten logiikka on aika horjuvaa ja niin on niiden englannin kielikin. Isoista kertseistä saisi enemmän irti melodisemmalla laulusuorituksella. Soundit ovat ihan mukiinmenevät, mutta niissäkin olisi vielä parantamisen varaa.

facebook.com/InbornTendency

COMETRON

Cometron on uusi metallicover-bändi. Ensimmäisenä coverinaan yhtye on versioinut Ricky Martinin Livin’ la Vida Locan ja tulos on juuri niin hyvä kuin idean perusteella voisi olettaakin. Biisin isot melodiat ollaan säilytetty ja niitä ollaan höystetty kovatempoisesti takovilla rummuilla ja tarkasti soitetuilla raskailla kitaroilla. Soitto on jopa poikkeuksellisen hyvää, soundit erinomaiset ja toteutus kaikin puolin täysin ammattimainen. Hyvä biisi on aina hyvä biisi, mutta kun kyseessä ei ole kunnianosoitus eikä oikein vitsikään, on vaikea nähdä mikä tämän koko homman pointti on.

facebook.com/COMETRON

TARPITORCHESTRA

Oulun TarpitOrchestra soittaa stoner rockia. Genrelle tyypillisesti World Goes Pop on pitkä biisi. Se ei kuitenkaan oikein ansaitse kuuden minuutin pituuttaan, koska se käytännössä muodostuu kahdesta peräkkäin liimatusta kolmen minuutin biisistä. Ensimmäinen niistä on Fu Manchu -tyyppinen takovien rumpujen hard rock -raita ja toinen on hitaan tempon Sabbath-laahaus. Kumpikin niistä on yhden idean vetoja, joissa ei juuri tapahdu mitään muutoksia niin sävellyksen kuin sovituksenkaan osalta. Soitto pelaa, lauluääni on hyvä ja sounditkin ovat ihan jees, joskin stoneriksi vähän ohuet.

facebook.com/officialtarpitorchestra


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.