Demoefekti 40/2017

Tämän viikon Demoefektissä Weljet-Weljet, Nordic Summer, Hengentietäjät ja Moonstrux.

Weljet-Weljet

WELJET-WELJET

Laulut ei kuole on täydellinen rock-sävellys. Kompakti kolmen minuutin biisi on luonnollisella tavalla tarttuva. Ei ole ihan helppoa tehdä melodisesti oivaltavaa ja ennenkuulematonta kertosäettä joka on samalla simppeli ja vaivattoman kuuloinen. Tähän tamperelais-jyväskyläläinen Weljet-Weljet on kuitenkin pystynyt. Kun laulajien äänet vielä ovat todella hyvät ja tunnelatausta välittävät, soitto ja soundit pelaavat moitteettomasti ja biisi on erittäin toimiva ja teeskentelemätön, ei tästä tarvitse kauheasti valittaa. Viikon paras biisi.

facebook.com/weljetweljet

NORDIC SUMMER

Nordic Summer kuulostaa enemmän leluämpärin merkiltä kuin vakavasti otettavan bändin nimeltä. Jyväskyläläinen yhtye kuitenkin tekee erittäin hyvää dream popia. Olen kokonaan on sävellyksenä todella tasapainoinen ja laulajan unenomainen ääni tukee biisin fiilistä hienosti, mutta taustojen soundit eivät ole kovin hyvät. Instrumentaaliversiona biisi kuulostaisi varmaan aika hirveältä. Soundit kuitenkin sopivat lauluääneen niin täydellisesti, että Nordic Summer saa ne anteeksi. Bändi voisi silti olla vielä parempi jos studiotyö olisi samaa korkeaa tasoa sävellyksen ja laulun kanssa.

facebook.com/nordicsummerband

HENGENTIETÄJÄT

Hengentietäjät soittaa raskasta ja punkahtavaa alternative rockia vähän Radiopuhelinten tyyliin. Ruostunut Moottori sisältää monta todella hyvää hetkeä, mutta neljään minuuttiin mahtuu myös vähemmän varmaa hapuilua. Hengentietäjät on Radiopuhelimia vähemmän iskevä bändi, joka on sekä hyvä että huono asia. Plussapuolella säkeistöihin saadaan kiinnostavia sävyjä joita kovemmassa ryttäyksessä ei mahtuisi mukaan. Miinuspuolella meininki ei ylly missään vaiheessa kovin hengästyttäväksi. Oikein hyvä biisi joka tapauksessa.

facebook.com/hengentietajat

MOONSTRUX

Espoon Moonstrux kertoo saatekirjeessään soittavansa metalcorea, mutta Apocalypsen perusteella musiikkityyli on pikemminkin nu metal. Laulajan ulosanti on kuin suoraan Powerman 5000:n When Worlds Collidelta ja musiikki on kuin kevyempi versio Mushroomheadista. Sepulturan Rootsin tyylinen breakkikin kuullaan. Lämmittää tietysti jonkin verran nu metal -fanin sydäntä, mutta lopulta biisinä Apocalypse ei ole kovin mielenkiintoinen. Vähän epäonnistunut laulusuorituskin varjostaa lopputulosta.

facebook.com/moonstrux


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.