Demoefekti 41/2018

Peep

Tällä kertaa Demoefektissä PEEP, Ferry Is Closed, The Here Todays ja SYNA.

PEEP

Ensimmäisenä End of the Tunnelista tulee mieleen, että se kuulostaa liian demomaiselta. Konerumpujen soundit eivät ole hyvät ja kitaran ja syntikan miksaus ei toimi ollenkaan. Lauluosuuden alkaessa alkaa kuitenkin mielikuva muuttua. Laulu on todella puhdasta ja kaunista ja lopulta biisissäkin on sävellyksellisesti This Mortal Coilin mieleentuovia hienoja hetkiä. Kun tämä nyt kuitenkin on Demoefekti, ei demomaisista soundeista kannata liikaa pisteitä viedä. Ei tätä tällaisenaan mihinkään saisi myytyä, mutta jos äänitystä ajatellaan demona, on se erittäin lupaava. Viikon paras.

facebook.com/peepband

FERRY IS CLOSED

Ferry Is Closedin musiikki on sekoitus progressiivista alternative rockia ja paramoremaisia laulumelodioita. Bändin soppa toimii paljon paremmin kuin kuvauksesta voisi kuvitella, mutta välillä eri suuntiin vievät ideat kuitenkin syövät toistensa tehoa. Pseudo rap -osuudet ovat ehkä selvimmin ylimääräinen elementti. Silti parempi olla liian kunnianhimoinen kuin ei tarpeeksi. Vielä tarttuvimmilla kertosäkeillä toimisi näinkin erinomaisesti. Hyvää soittoa ja hyviä ideoita riittää. Vähän lisää fokusta kaipaisi.

facebook.com/ferryisclosed

THE HERE TODAYS

Joensuun The Here Todays soittaa surumielistä dream popia. Kitarat kaikuvat tunnelmallisesti ja sävellyksenä Umbrellas on kaunis. Kaikuvien soittimien miksaus on kuitenkin aina vaikeaa ja The Here Todayskin päätyy kuulostamaan vähän sekavalta ja demomaiselta. Epävarman hiljainen laulusuoritus myös hautautuu helisevien soittimien alle. Toki kaiku ja unenomaisuus on niin iso osa bändin soundia, ettei siitä luopuminen olisi mielekästä, mutta jotenkin pitäisi kuitenkin saada homma pysymään paremmin kasassa. Yksi keino voisi olla vahvempi laulusuoritus. Biisi on joka tapauksessa oikein hyvä.

facebook.com/theheretodays

SYNA

Näitä Fever Rayn debyyttialbumilta soundinsa lainaavia synkän tunnelmallista syntikkapoppia tekeviä bändejä tulee Demoefektissä edelleen tasaisin väliajoin vastaan. Vuosi vuodelta soundi käy vähemmän ajankohtaiseksi ja se on Synankin ilmeisin ongelma. Lontoossa asuva suomalaisduo kertoo haluavansa viedä suomalaista musiikkia Britanniaan, mutta mitään erityisen suomalaista englanninkielisestä Permafrostista ei hienoisen aksentin lisäksi löydy. Biisi on hyvin sävelletty ja sovitettu eikä laulusuorituksissakaan ole moittimista. Kovin luovaa tai omaperäistä Synan musiikki ei kuitenkaan ole.

facebook.com/synaofficial


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.