Demoefekti 48/2017

Of Origins

Tällä kertaa Demoefektissä Of Origins, 27th Child, Softcore Suicide ja VVV.

OF ORIGINS

Turun Of Origins soittaa progressiivisen metallin ja death metalin välimaastossa luonnollisen vaivattomasti liikkuvaa musiikkia. Bändin tarkasti soitettu ja hyvin sävelletty metalli miellyttää varmasti ainakin Mastodonin ja Cynicin faneja. Melkein 6-minuuttinen biisi pysyy kiitettävästi kasassa koko kestonsa ja kitarasoolokin on erittäin vaikuttava. 2015 perustettu bändi on suhteellisen uusi, mutta mikään ei ole enää hakusessa. Niin sävellyksen, soiton kuin soundienkin puolesta kaikki toimii erinomaisesti. Itsevarmuutta ja lahjakkuutta riittää. Viikon paras.

facebook.com/OfOriginsOfficial

27TH CHILD

27th Child soittaa keskitien hard rockia. Sing Me a Song on peruskamaa niin sävellyksen, sovituksen kuin sanoituksiensakin puolesta. Bändi kuitenkin kuulostaa erittäin hyvältä. Soitto on tarkkaa, mutta rokkaavaa ja laulajan ääni on musiikkiin täydellisesti sopiva. Taitavasti soitettu ja biisiin istuva kitarasoolokin tuo lisäarvoa. Soundiensakin puolesta biisi on täysin radiovalmis. Toteutuksellisesti tässä ei ole mitään parannettavaa ja kyllä kappalekin on ammattitaitoisesti sävelletty, vaikkei kovin kiinnostava olisikaan.

facebook.com/twentyseventhchild

SOFTCORE SUICIDE

Softcore Suicide soittaa Backyard Babiesin tyylistä ruotsalaisvaikutteista hard rockia. Soitto ja soundit ovat ammattimaista laatua ja biisi yhdistää nyrkit ilmaan -energiaa ja synkkää tarinankerrontaa taitavasti. Vaikka Wake Me Up onkin sävellyksenä erittäin hyvä, voisi se tarttuvammalla kertosäkeellä iskeä vielä kovempaa. Loppupuolen kitarasoolo on liian simppeli, vähän huonosti biisiin sopiva ja muutenkin tarpeeton. Kaikilta muilta osin Wake Me Up on todella vahva esitys.

facebook.com/Itsarit

VVV

Kainuun VVV:n akronyymi tarkoittaa “vitun kovaa vasaraa.” Tuo fakta kuvastaa punkin ja metallin hybridiä soittavan bändin asennetta aika hyvin. Kunhan turpaan tulee, muu ei ole niin tarkkaa. Valitettavasti kovin tarkkaa ei ole bändin soittokaan, eikä sävellystyössäkään olla jääty nyhväämään. Bändin soundit ovat hyvät ja energia ja meininki ovat kohdillaan. Kuitenkin lopulta tuntuu, että bändi päästää itsensä vähän liian helpolla. Taitoa ja ideoita on keskivertoa enemmän. Toivottavasti VVV löytää vielä sopivan balanssin asenteen ja ammattitaidon välillä.

facebook.com/VVVROCKERS


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.