Demoefekti 49/2020

Ten For None

Tällä kertaa Demoefektissä Ten For None, Face of Our Time, Alamaailma ja Wastine.

TEN FOR NONE

No nyt on kova bändi. Jo vuodesta 1999 kasassa olleen Ten For Nonen kokemus kuuluu niin soitossa kun sävellyksessäkin. Bändi sekoittelee Soundgardenin kaltaista alternativea ja gojiramaista metallisempaa otetta. Soitto on saumatonta ja soundit ovat tasapainoiset. Laulaja on aivan poikkeuksellisen hyvä niin soundinsa kuin tekniikkansakin puolesta. Yli viisiminuuttinen Perfect World on aika pitkä biisi, mutta siihen ei ole jätetty mitään ylimääräistä. Kaikki osat sekä toimivat itsenäisesti että palvelevat kokonaisuutta. Mistään ei pääse valittamaan. Ehdottomasti viikon paras.

facebook.com/TenForNone

FACE OF OUR TIME

Oulun Face of Our Time soittaa raskasta modernia metallia. Takovat riffit ovat todella napakasti soitettuja ja vokalistin death metal -karjunta kuulostaa todella hyvältä. The Horizoniin haetaan metalcore-tyylisesti kontrastia puhtailla lauluosuuksilla, joihin laulajan ääni myös vaivatta taipuu. Erittäinkin raskaan mätön ja kauniiden melodioiden luoma dynamiikka toimii mainiosti. Biisi on niin sävellyksensä kuin toteutuksensakin puolesta täysin moitteeton. Soundit ovat myös kansainvälistä tasoa. Erinomainen bändi.

facebook.com/FaceofOurTimeOfficial

ALAMAAILMA

Rovaniemen Alamaailma soittaa melodista suomenkielistä alternative rockia. Sävyjä on hitaasti rakentuva ja maalaileva sävellys. Soitto pelaa moitteettomasti, soundit ovat selkeät ja laulu toimii puhdassoundisissa osissa todella hyvin. Säkeistöt ovat melodisesti oivaltavia. Bändin ongelmat käyvät ilmi kun ideoita pitäisi alkaa kehittää eteenpäin. Kertosäkeet eivät toimi yhtä hyvin ja huudettu laulu ei oikein pysy nuotissa. Lisäksi sovitus on jätetty liian pelkistetyksi ja biisi liian pitkäksi. Kitarasoolo on poikkeuksellisen hyvä niin tyylillisesti kuin soitannollisestikin.

facebook.com/alamaailmavirallinen

WASTINE

Helsingin Wastine on ottanut Papa Roachin Last Resortin riffin ja lähtenyt kehittämään siitä suomenkielistä punk rockia. Riffistä saadaan Wastineenkin käsissä hyvää energiaa irti, mutta päätös käyttää sitä kertosäkeessä säkeistöjen sijaan ei ole kovin onnistunut, varsinkin kun säkeistöt jäävät muutenkin aika vaisuiksi. Soitto ja soundit pelaavat moitteettomasti, mutta bändi on päästänyt itsensä liian helpolla. Vähän ylimittaiselta tuntuvaa biisiä kannattaisi vielä suoraviivaistaa. Ainakin mielikuvituksettomasta kitarasoolosta voisi luopua.

facebook.com/wastineofficial


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.