Demoefekti 5/2023

Tällä kertaa Demoefektissä Breakbads, Kuritus, Kaihola ja Marze.
5.2.2023 19:37

BREAKBADS

Breakbads yhdistelee perinteistä amerikkalaistyylistä hard rockia Trio Niskalaukauksen tapaiseen suomenkieliseen melankoliaan. Autoilun brake padeja ja Breaking Badia yhdistävä nimi kuvaa hyvin yleisilmettä. Soundit toimivat, soitto pelaa ja riffit rokkaavat. Laulajan ääni on myös erittäin hyvä. Sävellyksenä Joskus pitää kääntyy on erittäin taitavasti rakennettu ja sen melodiat ovat mukaansatempaavia. Nykyajan ongelmia perkaavat sanoitukset  ovat myös sopivan surumieliset ja oivaltavat. Ei löydy mitään valittamisen aihetta. Hieno bändi ja viikon paras.

instagram.com/breakbads_badbreaks

KURITUS

Oulun Kuritus soittaa nopeatempoista ja rehellistä punk rockia. Sävellyksenä kahden minuutin Euforiaan ollaan onnistuttu mahduttamaan kiitettävä määrä tempon ja tunnelman muutoksia ja täyskäännöksiä, mutta koukkuja tai koherenssia ei niinkään. Biisi restarttaa itsensä aina kun tuntuisi pääsevän alkuun. Soitto kuitenkin pelaa, soundit ovat hyvät ja asenne on oikea. Biisin palasetkin ovat kaikki yksittäisinä erittäin hyviä, vaikkeivat oikeen yhteen sovikaan. Asennetta, omaperäisyyttä ja lahjakkuutta riittää. Enää puuttuu suunta.

facebook.com/Kuritus

KAIHOLA

Kaihola soittaa suomenkielistä industrial metalia. Melankoliset ja karut suomenkieliset sanoitukset tuovat mieleen Timo Rautiaisen & Trio Niskalauksen, jota Kaihola on lämpännytkin. Christianlorenzmaiset syntikat ja takovat rytmit muistuttavat Rammsteinia. Vaikka aika monotoninen laulu sopii bändin yleisilmeisiin ja säkeistöihin, kertosäkeet kaipaisivat vähän melodisempaa tai isompaa tulkintaa. Sävellyksenä Musta Sydän on kuitenkin erittäin hyvä ja raskas ja iskevä toteutus on ammattimaista jälkeä.

facebook.com/kaihola

MARZE

Marze listaa biossaan vaikutteikseen muunmuassa Porcupine Treen, Toolin ja Opethin. Vastaavasti seitsemänminuuttinen Peace in the Silencekin on hitaasti rakentuva ja kunnianhimoinen sävellys. Tunnelmia luodaan todella taivasti ja sekä soitto että laulu ovat ensiluokkaista tasoa. Ongelmiakin kuitenkin vielä on. Englanninkielisten sanoitusten lausuminen sujuu moitteettomasti, mutta itse teksti on aika epämääräinen ja geneerinen. Toinen ongelma on sävellys, joka monipuolisuudestaan huolimatta ei oikein etene. Seitsemään minuuttiin pitäisi mahtua vähän enemmän dynamiikkaa.

facebook.com/marzesalonen


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

Lisää luettavaa