Demoefekti 50/2019

Tällä kertaa Demoefektissä Hazy Tribe, Surplus, Free Electric Blues Band ja Like an Astronaut.

HAZY TRIBE

Raahen Hazy Tribe soittaa sävellyksellisesti 70- ja 80- lukujen tyylistä, mutta äänimaailmaltaan modernia hard rockia. Bändin suoraviivainen ja aggressiivinen ote tuo mieleen Motörheadin ja Dion aikaisen Black Sabbathin, joten ö biisin nimessä ei varmaankaan ole pelkkää sattumaa. Laulajan ääni muistuttaa Entombedin LG Petrovia karjutuissa kohdissa, mutta taipuu vaivatta melodisempaankin ilmaisuun. Soitto pelaa moitteettomasti ja soundit ovat todella hyvät. Iso plussa siitä, että vaikka Hazy Tribe on aika perinteistä rockia, se ei missään vaiheessa tunnu retroilulta. Viikon paras.

facebook.com/hazytribe

SURPLUS

Jyväskylän Surplus soittaa esimerkiksi The Jesus Lizardiin ja Fugaziin verrattavaa alternative rockia. Soundit ovat ammattimaisen tukevat ja laulajan ääni on todella hyvä. Scatterbrain on vinoine rytmeineen täynnä erittäin hyviä riffejä ja sovitusratkaisuja. Jos bändi on päällisin puolin todella korkeaa tasoa, on sävellyspuolessa vielä vähän työtä. Vaikka melodiattomuus onkin selvästi tietoinen ratkaisu, ei bändin start/stop -dynamiikka tehokkaasti käytettynäkään riitä pitämään mielenkiintoa yllä. Erittäin lupaava bändi joka tapauksessa.

facebook.com/surplusmusic

FREE ELECTRIC BLUES BAND

Free Electric Blues Band soittaa nimensä mukaisesti sähköistä bluesia vapaalla otteella. Revenge alkaa kokeellisen atonaalisilla kitaranvingautuksilla. Todella hienon intron jälkeen biisi kuitenkin asettuu vähän liian konventionaalisille urille. Kun laulaja seuraa koko biisin ajan kitaran nuotteja, eikä sävellyksessä kuuteen minuuttiin tapahdu paljon mitään, alkaa biisi hiljalleen kypsyttää. Soittaa Free Electric Blues Band osaa, ja soundit ovat todella hyvät. Intro ja puolen välin kaoottinen kitarasoolo ovat niin kovaa tasoa, että bändin toivoisi keskittyvän enemmän instrumentaalipuoleen.

facebook.com/FreeElectricBluesBand

LIKE AN ASTRONAUT

Suomalais-portugalilainen Like an Astronaut soittaa melodista indie rockia. Sävellyksenä The Only Thing on kingsofleonmaisen melankolinen, kaunis biisi. Kappale rakentuu hitaasti ja itsevarmasti ja toimii kokonaisuutena erinomaisesti. Jos sävellys on erittäin hyvä, samaa ei voi sanoa toteutuksesta. Kun kyseessä on näin selvästi rock-biisi, tuntuu rumpukoneen perusbiitti lähinnä hätäratkaisulta. Muutenkin soundit ovat erittäin demomaiset. Ainesta tässä olisi, mutta studiotyöskentelyyn pitäisi panostaa enemmän.

facebook.com/Likeanastro


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.