Demoefekti 8/2020

Ensio

Tällä kertaa Demoefektissä Ensio, Scarlet Desire, Lumetta ja Jonathan Northtribe.

ENSIO

Pään sisällän sovitus on todella onnistunut. Soitto on täysin hallittua, mutta luo kuitenkin kaoottisen ja vaarallisen tunteen. Sävellyksellisesti vähän Helmetiä muistuttava, stoner rockin fuzz-kitaroita ja aliceinchainsmaisen melankolista laulua yhdistävä biisi tekee todella 90-lukuisen vaikutelman, jota vahvistetaan huonokuntoista VHS-kasettia jäljittelevällä musiikkivideolla. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään pastissi, vaan bändi kuulostaa täysin luontevalta ja tuoreelta. Sävellyksestä soittoon kaikki toimii ensiluokkaisesti. Vähän selkeämpiä soundeja toivoisi, mutta se on lähinnä makuasia.

facebook.com/ensiobandi

SCARLET DESIRE

Suomalais-kreikkalainen Scarlet Desire soittaa esimerkiksi Nightwishiin verrattavaa operaattista naislaulua hyödyntävää sinfonista metallia. Orkestraatioista vastaa Kamelot-yhtyeen Oliver Palotai ja miksauksesta muunmuassa Amaranthen parissa työskennellyt Jacob Hansen, joten päällisin puolin paketti on hyvin kasassa. Bändin lyric videokin näyttää komealta. Valitettavasti samainen lyric video alleviivaa sanoitusten sattumanvaraisuutta. Sävellyksestäkin jää sama ei ihan loppuun asti harkittu tunne. Laulu kuulostaa hyvältä, kitarat murisevat komeasti ja muutenkin soundit ovat todella tyylikkäät.

facebook.com/ScarletDesireMusic

LUMETTA

Hämeenkyrön Lumetta soittaa suomenkielistä alternative rockia. Therapy?maisesti raskaita kitaroita ja tarttuvia melodioita yhdistelevä Sinusta on sävellyksellisesti vähän sekava. Vaikka erilliset osiot ovat melodisesti oivaltavia ja toimivia, bändi tuntuu yrittävän liikaa. Jo muutenkin liikaa osia sisältävään biisin loppuun tungettu tarpeeton instrumentaaliosio ja laulajan vaihtaminen biisin puolessa välissä rikkovat kokonaisuutta. Erittäin hyvä bändi, mutta kannattaisi vielä vähän yksinkertaistaa. Kolmeminuuttisena Sinusta toimisi paremmin.

facebook.com/Lumettaband

JONATHAN NORTHTRIBE

Jonathan Northtriben Doom Disco kuulostaa todella hyvältä. Soundit ovat puhtaat ja tukevat. Sen sijaan biisin käyttötarkoitus jää vähän hämärän peittoon. Varsinaista groovea siinä ei ole joten tanssittavaksi siitä ei ehkä ole. Pelkästään kuunneltavaksi biisi taas on liian simppeli ja yksiulotteinen. Tuottamisen taidonnäytteenä Doom Disco sen sijaan on vaikuttava. Soundit ovat todella hyvät ja tasapainoiset ja erilaisia tunnelmia luodaan erittäin toimivasti.

facebook.com/JonathanNorthtribe


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.