Demoefekti 9/2015

25.2.2015 21:41

Sinfully Yours

Tampereen Sinfully Yours yhdistelee toimivasti heavy metal- ja hard rock –elementtejä. Bändi on soitollisesti ja tuotannollisesti taitava ja laulajan ääni on erittäin hyvä. Valediction on silti melodioidensa ja rakenteensa puolesta ehkä liiankin helposti omaksuttava biisi. Jonkin häiritsevän elementin toivoisi synnyttämään jännitettä. Liikaa en kuitenkaan halua valittaa, koska Sinfully Yours on selvästi asiansa osaava bändi ja perinteisyydestään huolimatta se yhdistelee erilaisia rock- ja metal-tyylejä aika omaperäisesti. Valedictionissa on paljon hyviä koukkuja ja oivaltavia sovitusideoita.

facebook.com/pages/Sinfully-Yours/45736917025

Majawa

Majawan punk rock sopii niille, joille Dwarves on musiikillisesti liian monimutkaista tai totista. Ei Vitut Mennä sävellyksenä Dwarvesin parhaille pärjää, mutta tarttuva ja toimiva biisi se kuitenkin on. Majawan musiikki on suoraviivaisuudestaan huolimatta aika omaperäistä. Vähän kunnianhimoisempi ote voisi kannattaa, koska Vitut Mennä on oikeasti aika hyvä biisi. Ammattimaisemmalla suhtautumisella Majawasta voisi kehittyä erittäin hyvä bändi. Nyt bändistä jää sellainen fiilis, ettei sitä liiemmin kiinnosta hyödyntää omaa potentiaaliaan.

www.facebook.com/Majawaband

Resovolt

Helsingin Resovoltin musiikki tuo mieleen sellaisia vuosituhannen vaihteen indie rock –bändejä kuin Elliott, Ours tai Sunny Day Real Estate. Soitto, laulu, sovitus ja miksaus toimivat moitteettomasti. Biisinäkin Holding Breath on ammattimaista jälkeä, mutta vähän tylsä. Myöskään tällaisen emo rockin tunteen palosta ei ole havaintoakaan. Resovolt kuulostaa rutiininomaiselta ja vähän välinpitämättömältä omaa musiikkiaan kohtaan, ja se tunne tarttuu kuulijaankin. Osaamista bändistä kuitenkin löytyy.

facebook.com/resovolt

Verjagen

Kouvolan Verjagen soittaa doom-sävytteistä death metallia. Riffit ovat tusinatavaraa ja kuusiminuuttinen Cold Oblivion ei etene mihinkään suuntaan, vaan jauhaa samaa hidasta biittiä tasaisen monotonisesti, yhdellä ja samalla nuotilla öristyjen laulusuoritusten säestämänä. Tasaisen tarkkaa soittoa tuo rumpubiitti kuitenkin on ja kitarat ja bassokin pysyvät hyvin mukana. Ei tästä kuitenkaan death metal –fanikaan millään tasolla nauttimaan pysty. Verjagen on vähän kuin Six Feet Under ilman kertosäkeitä, koukkuja tai persoonallisuutta.

facebook.com/verjagen


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa