Bändi, joka katosi – vuosikymmeneksi hävinnyt Boys of Scandinavia palaa nyt yhtä äkisti kuin hiljenikin

Kymmenen vuotta siihen meni, mutta tänään Boys of Scandinavian tarina saa jatkoa. Yhtye julkaisi vuonna 2005 debyyttilevynsä Kill the Party, mutta heti tämän jälkeen orkesteri katosi tutkasta.

11.3. julkaistava Psychomania-albumi muuttaa asian, ja Soundi tuo levyn nyt yleisön kuultavaksi jo hieman ennakkoon. Tarkasta tuotos alempaa.

Levy-yhtiö If Societyn tiedotteen mukaan Boys of Scandinavia ei ole ollut jouten, vaan Psychomania on ollut työn alla koko ajan. Taiteellista kunnianhimoa riittää: Psychomania on konseptialbumi, joka käsittelee ”keskiajalta periytyvää allegoriaa, psychomachiaa (”taistelua sielusta”), jossa personifioidut hyveet ja paheet kamppailevat ihmissielun hallinnasta”.

”Boys of Scandinavian modernin päivityksen alussa sielu jakautuu kahteentoista osaan, jotka ruumiillistuvat karrikoiduiksi nykyajan ilmentymiksi kuten julkkistyrkyksi, osakekeinottelijaksi ja maahanmuuttajasiivoojaksi. Lopulta konflikti on väistämätön, mutta kuka selviääkään taistelusta voittajana”, tiedotteessa kerrotaan.

Boys of Scandinavian kokoonpanossa vaikuttavat muun muassa Viola-yhtyeestä tuttu Riku Kärkkäinen sekä Flannelmouthin Tuomo Kuusi.