Duuri on syvältä – ennakkokuuntelussa black metal -muusikoiden tunnelmaprojekti Thence

23.5.2016 11:57

Sinfonista black metalia esittävästä Shade Empire -yhtyeestä parhaiten tunnetut Juha Sirkkiä ja Erno Räsänen julkaisevat 27. toukokuuta toisen albuminsa Thence-nimen alla. We Are Left with a Song -albumin voi kuitenkin kuunnella etukäteen täällä Soundin verkkosivuilla, joten laitapa alempana oleva soitin päälle.

”Toivo. Ehkä se on paras adjektiivi kuvaamaan tätä levyä. Tunne ja toivo siitä, että kaikkien vaikeuksien jälkeen on aina toivoa. Kun levylle kirjoitti kappaleita, halusi, että elämä on läsnä ja sen pitää kuulua. Levyn tekeminen oli kuin olisi muistellut elämän eri vaiheita, raadollisiakin, ja kuitenkin on tässä ja nyt edelleen. Toivottavasti se välittyy”, Sirkkiä kertoo levyn teemasta tiedotteessa.

Taustatietoa levyn musiikille löytyy soittimen alapuolelta. Sieltä voit lukea Sirkkiän taustoitukset kullekin albumin kappaleelle, ja kiinnostavia tarinoita siellä onkin. Muista siis vierittää sivua vielä playerin ohikin!

Thence ”We Are Left with a Song” biisi biisiltä
Juha Sirkkiä

1. I Burn the Day, the Ghost
”Olen aina pitänyt levyistä, jotka sisältävät jonkinlaisen tunnelmankaaren. Levyn tunnelma on kaiken ydin. Matka alkakoon tästä. Kappale kertoo hyvin paljon elämän tutkiskelusta, eli miksi ja mitä. Ilman valoa ei ole varjoa. Ehkä rokkaavin kappale, mitä on lähes 20 vuotta kestäneen artistiuran aikana tullut kirjoitettua.”

2. No One, Anyone, Be Someone
”Tarvitsemme toisiamme, siitä tämä biisi kertoo. ’Vain puolet kuulet siitä, mistä itse unelmoin.’ Siksi pitää olla läsnä. Ole joku jollekin. Ensimmäinen kappale, joka syntyi levylle.”

3. Abundance
”Duuri on perseestä. Levyn tärkein idea oli koittaa tehdä surullisia mutta toivoa sisältäviä kappaleita ilman rajoja. Luulen, että tämän kappaleen kohdalla siinä onnistuttiin. Musiikin pitää merkitä jotain. Istu alas edes minuutiksi, kuuntele hengitystäsi ja mieti, mitä olet elämässäsi tehnyt. Kusi ei aina mene lankkua pitkin, joskus joutuu suremaan enemmän kuin pitäisi.”

4. It Is Truth That Liberates
”Tapasin kerran erään syöpäsairaan teini-ikäisen tytön. Hän kertoi, kuinka on oppinut elämään niin, että totuus on se, mikä määrää. Tunne, ettet koskaan ole siitä vapaa. Nyt olet. Omistettu hänelle siellä jossain.”

5. Pursue
”Todella henkilökohtainen ja tärkeä kappale koko katalogissa, mitä olen koskaan kirjoittanut. Kun sinulta viedään terveys, ja päivä silti jatkaa kasvamistaan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Lopulta huomaat, että selviät ja tunnet maan suorastaan liikkuvan jalkojesi alla.”

6. Oars in Our Hands
”Meillä on airot, me olemme voima ja meillä on tie. Kappaleen demoversio oli jossain vaiheessa huomattavasti lyhyempi ja todella erilainen, mutta minkäs sitä luonnolleen mahtaa. Joskus enemmän on todellakin enemmän.”

7. Life Will Get You Eventually
”Näinhän se on ja otsikkokin sen kertoo. Kaikilla ja kaikella on aikansa, ja se jokin on meillä ympärillä. Et tiedä, milloin on sinun vuorosi, ota siitä irti kaikki mitä saat. Kappaleen tunnelmaan haettiin jonkinlaista yhteenkuuluvuutta luontoon, ja mielestäni siinä onnistuttiin.”

Lisää luettavaa